Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 13 februari 2008

Is oorlog oplossing voor chaos in Venezuela

Moeten we ons dan toch opmaken voor een oorlog.
Opmerkelijk bericht in de krant dat Venezuela de twee jaar geleden raketten van Iran heeft geïnstalleerd.
Mr. Rijock, age 59, is a Financial Crime Consultant based in Miami.

Hij verteld dat hij twee jaar geleden rapporteerde dat er een geheime zending was uit Iran met raketten. Deze offensieve wapen systemen zijn nu eindelijk gemonteerd en geïnstalleerd op Venezolaans grondgebied. De beoogde doelstellingen zijn niet de Amerikanen, maar het is Colombia waar ze op gericht zijn. Ooggetuigen hebben verlag uitgebracht dat de raketten op de grens met Colombia staan en ze zijn volledig operationeel, dit onder technische supervisie van Iran.

Nou daar zijn we dan lekker klaar mee!!!
Het is wel een beproefd scenario om de problemen, beter gezegd de enorme chaos, te verdoezelen. Venezuela heeft de militaire mogelijkheden enorm uitgebreid en Chavez voelt zich momenteel superieur tegenover Colombia. En hij kan rekenen op 17.000 man extra van de FARC.

Toch blijf ik erbij dat het allemaal niet gebeurd. In mijn vorige posting gaf ik al aan dat er onrust is het leger. Nu is dit niet helemaal nieuw, dit dateert al uit 2007 en ook toen heb ik dit geschreven.
Chavez mag nog zoveel opdrachten geven, denk dat het leger dan wel anders gaat ingrijpen.
Maar het blijft wel een zorgelijke ontwikkeling.
En met deze populistische gek is alles onvoorspelbaar.

Groet
Alpha

Blogarchief