Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 1 februari 2008

Laatste drugsbaron Colombia vermoord

De baas van Colombia's grootste resterende cocaïne kartel werd doodgeschoten in het naburige Venezuela in een schijnbare afrekeningen tussen drugsbendes.

Wilber Alirio Varela-Fajardo(Aliases: Jabon; Detergente)

Other names: Jairo Wilmer Varela; Jairo Varela
DOB: November 6, 1957
Nationality: Colombian
Citizenship: Colombian
Height: Not Listed
Weight: Not Listed
Hair Color: Black
Eye Color: Brown


Varela werd dood gevonden naast het lijk van een van zijn lijfwachten in een hotel inVenezuela in de staat Merida. Varela's bijnaam was "Jabon" (zeep) deze naam kreeg hij van een merk zeep met dezelfde naam.

De ontdekking van de met kogels doorzeefde lichaam van Wilber Varela, op woensdag, gaat Chavez niet goed uitkomen. Dit zal hem ongetwijfeld wederom brengen in de drugs aandacht en de vermoedens die al tegen H. Chavez zijn.

Varela, een voormalige sergeant, smokkelde cocaïne naar de Verenigde Staten en was een van de laatste Colombiaanse drugsbazen. Op vorig jaar na, na de arrestatie van Diego "Don Diego" Montoya.

Varela wordt verantwoordelijk gehouden voor de invoer van meer dan 500 ton cocaïne door de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisaties in Amerika.

Vorige maand werd Chavez al beschuldigd door John Walters, directeur van de narcotica bestrijding. Dat Venezuela meer en meer het land is waar de drugs transporten zonder hinder van de regering plaats vinden.
Chavez heeft de Amerikaanse anti drugsteams het land uitgegooid.

De afrekening in Venezuela doet mij niet vreemd overkomen. Chavez geeft steeds meer ruimte aan onderwereld figuren. Er kan geen "kip" de grens over, maar tuig kan in en uit lopen en zich zomaar ophouden in Venezuela. Nu is de FARC als vriendje van Chavez zich ook beter gaan thuis voelen in Venezuela. En heel serieus bezig met drugs. Wie weet is de schietpartij wel een afrekening geweest van de FARC. Nu kunnen ze alles controleren in
Norte del Valle en snel even de grens over wippen. Partij coke afleveren en weer terug!

Groet
Alpha

Blogarchief