Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 2 februari 2008

Melkpoeder in Valencia, Venezuela

Gisteren had ik een berichtje geschreven op het prikbord.
Maar nu is er dus een clip van en omdat dit zo schokkend is heb ik besloten het ook maar op mijn blog te zetten. In de hoop dat meer mensen kunnen zien hoe de situatie is met voedsel in Venezuela.

Dit is wat ik gisteren geschreven heb!
Wat ik vandaag op de TV gezien heb heb ik nog nooit gezien.
We raken al aardig doorgewinterd als we beelden zien en foto's zien van mensen die in de rij staan voor "voedsel".
Bridge kwam met een website die ik helemaal overgenomen heb op mijn blog.
De foto's waren echt schokkend. Maar wat ik vandaag op de TV gezien heb, was nog erger en.......het was hier. In de stad waar ik woon.
Denk wel dat er een video fragment vandaag of morgen komt.
Er was melkpoeder te koop en dat werd verkocht in de supermarkt.
Mensen verzamelde zich voor de ingang en het werd druk.....heeel. druk....enorm druk, ongelooooooooooflijk druk.
De mensen zee was bijna niet te houden. Het ijzeren hek ging op een kier om wat mensen binnen te laten. De meiden achter de kassa werden nerveus, bij het zien van het gedrang. Sommige werd het te veel en begonnen spontaan te huilen. Het hek kon niet meer gesloten worden, kleine kinderen en baby's werden over de hoofden door gegeven. Het hek werd wijd open gegooid en de mensenzee stroomde naar binnen. De hele toestand was compleet "out of controle".
De meiden van de kassa gilden, de mensen stroomden en stoomden naar de plek waar de melkpoeder werd uitgedeeld door gewapende agenten.

Waar hebben we het in Godsnaam eigenlijk over, gewoon over "melkpoeder"!!! Ja...inderdaad.....gewoon over melkpoeder!! We praten niet eens over "verse" melk!! In Nederland kan je niet eens melkpoeder kopen, omdat er altijd verse melk is!! Hier hebben gezinnen al een jaar of langer geen "verse" melk gezien. En er werd bijna een supermarkt plat gelopen voor 1 kilootje rmelkpoeder!!.
Er kwamen wat mensen aan het woord en dit is echt schokkend in een land wat gewoon super rijk is. Mensen vertelde dat ze al meer dan 7 maanden geen melkpoeder konden krijgen voor hun kinderen. Anderen stonden met tranende ogen blij hun 1 liter blik melkpoeder te tonen.
Chavez kwam er niet echt best af met de commentaren van de moeders.
Denk dat als hij daar was geweest dat hij levend ontdaan was van zijn huid.

Dit anno 2008 in een land wat alles in zich heeft om uit te groeien als een hemel op aarde voor de gehele bevolking, maar momenteel gewoon een land is, wat voor veel mensen een hel is met een duivel aan het roer.



Groet
Alpha

Blogarchief