Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 8 februari 2008

Miljarden dollars PDVSA "bevroren" "update"

Het is nu wel zo klaar als een klontje dat het gaat om 12,3 miljard dollar.
De PDVSA kan geen cent meer uitgeven. Wereldwijd zijn de tegoeden op banken "bevroren".
Heb nog steeds geen nieuws gezien dat de PDVSA of Chavez hierop heeft gereageerd.

Exxon Mobil had een joint venture met de PDVSA in het Orinoco gebied. Het ging om 4 projecten met een geschatte opbrengst van 235 miljard vaten olie, met een geschatte waarde van 33 miljard dollar.
Exxon Mobil is tot nu toe de enige geweest die een rechtszaak heeft aangespannen en met succes.
Het Amerikaanse Chevron, het Britse BP, het Franse Total en het Noorse Statoil gingen alle akkoord met de door de Venezolaanse regering gestelde nieuwe voorwaarden.
Conoco Philips heeft echter geen poging ondernomen tegoeden van PdVSA te bevriezen. Het bedrijf „blijft praten over een minnelijke schikking”.
Het is nu te hopen voor de PDVSA dat Conoco Philips niet ook direct naar de rechtbank stapt.
Dan zou het leed niet te overzien zijn. Maar wat is een "minnelijke schikking". In ieder geval zal de schuld nog hoger oplopen dan wat het al is voor de PDVSA.
Heerlijk zo'n regering die in 9 jaar alles verkwanselt wat er maar is.

We hebben een fax van een Nederlands advocaten bureau, die heel duidelijk uitlegt waarom de tegoeden van de PDVSA zijn "bevroren"

Er blijven wel vragen over, zoals waarom zulke bedragen in het buitenland op een bank staan.
En wat toch wel heel belangrijk is, wat voor een impact heeft dit voor de Venezolaan. Er zijn al grote tekorten en wordt het nog erger.
En dan voor de toekomst, in hoeverre kan PDVSA in de toekomst zich redden. Voorlopig maakt de regering Chavez er een warboel van. De schuld van de PDVSA was al opgelopen tot meer dan 16.000.000.000 dollar en was in 1 jaar met 449% toegenomen.
Donkere dagen voor de PDVSA en hiermee direct donkere dagen voor de bevolking.
Zodra er antwoorden zijn, zal ik hierop uiteraard een update van geven.

Voor vergroting klikken

Groet
Alpha

Blogarchief