Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 7 februari 2008

Miljarden dollars PDVSA "bevroren"

Chavez pak eerst even een kilootje coca-pasta ga daarna even een uurtje trippen en lees dan de krant.

Denk dat iedereen een beetje de weg kwijt is met de uitslag van de rechtbank over de Exxon Mobil en de PDVSA. 12 miljard, 24 miljard, 36 miljard. We houden het voorlopig maar even op 12 miljard dollar. Dit is zo'n enorm bedrag, ongekend voor een bedrijf.

Maar ik stel voor om Chavez dit bericht te geven.

NEW YORK, Feb 7 (Reuters) Exxon Mobil Corp has moved to freeze up to 36 billion dollars in Venezuelan assets around the world as the US company fights for payment in return for the state's takeover of a huge oil project last year.

En anders El Universal die normaal gesproken veelal gelijk heeft. Deze praat over 12 miljard in Nederland en 12 miljard op de ABC eilanden.

Laat ik dit bericht maar nu aanhouden het is van de Spaanse Reuter Die praat over 12 miljard dollar die in Nederland en op de Antillen zijn.

Er was een rechtszaak tegen de nationalisering van Chavez met de olieconcerns (onder andere Exxon Mobil) in de Orinoco delta. Deze was in Engeland!!
Jammer voor Chavez, hij kan daar niemand omkopen, bedreigen of iets anders doen.
Exxon Mobil heeft orders gekregen om 12 miljard dollar van de PDVSA te "bevriezen" wat verspreid is over de wereld. Dit als compensatie van de nationalisering die Chavez heeft doorgevoerd in Venezuela.

Dit zal doordreunen in de diepste gelderen van Chavez en zijn regering. Ramirez zal wel wat beeldjes naar zijn hoofd geslingerd krijgen en denk op zijn minst een kleine verbouwing van de garage in Miraflores.
Enne......huizenbouw of melk vergeet het maar!!!!
Denk dat Chavez gratis coca-bladeren gaat uitdelen voor tegen de honger.

De dreun is ook direct te zien op de beurs.
De mondiale bond Venezuela tot 2027, daalde op donderdag, na de wetenschap dat een garantie voor het bevriezen van bepaalde activa.
De bond is als een kaartenhuis in elkaar gezakt met 2375 punten en nu aangeboden voor 98938.

De PDVSA heeft nog niet willen reageren. Ook heeft Chavez zich nog niet uitgesproken over deze rechtse hoek.
Wat zal er hem omgaan, kan wel dingen bedenken die hij ongetwijfeld zal zeggen over de "Empire", de "Duivel" etc.. etc.. Zal wel spijt hebben van zijn gift aan Engeland met de olie!!

Uiteraard komen we hierop terug, wil het exacte bedrag nu wel weten en wat PDVSA en Chavez te zeggen heeft.Update: 08-02-2008
Het heeft er toch alle schijn van dat het gaat om 36 miljard dollar!!!
Zoals al gezegd was het proces in Engeland en daar praten ze over 18 miljard pond!!
De BBC news heeft het ook over 12 miljard verdeeld over de wereld en 24 miljard in Nederland en de ABC eilanden!!

Groet
Alpha


Blogarchief