Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 12 februari 2008

Olie prijs omhoog

De uitlatingen van Chavez met de dreigementen over het stoppen met het leveren van olie naar Amerika, doet de vijand goed. De olieprijs stijgt en niet alleen dat, maar ook de goudprijs en andere metalen schieten omhoog.
Exxon Mobil verdient door de hogere olieprijs nu meer. Misschien kunnen ze Chavez en Ramirez een bedankbrief sturen. De prijs van een vat olie is met US$ 1,87 gestegen en staat nu op US$ 93,64. Koper en goud steeg met 0,6 procent. Nikkel met 3,2%.
Het plaatje zag er voor de sector energie zo uit met een stijging van + 2,5 % en de metaalsector +1,5%
Dus Exxon bevriest niet alleen de tegoeden van de PDVSA, maar maken nu nog extra winst ook.
Hoe zou dit aankomen bij "El Presidente"

Overigens stond er een klein stukje in de krant dat het bijna onwaarschijnlijk is dat Chavez de olie-stop naar Amerika uitvoert. Als er andere raffinaderijen gezocht moeten worden, zal er betaald moeten worden. De raffinaderijen zullen gezocht moeten worden in kringen van Chavez.
Nou heel kort die zijn er bijna niet of ze kunnen de raffinage nu al niet aan. De olie die komt uit Venezuela is een dikke brij, dus specialisme moet er zijn. Zowel de raffinaderij moet dit kunnen als de experts. Tja....hij heeft ze allemaal weggestuurd in 2002.
De kosten om het ergens anders te laten doen (als het mogelijk is) zullen enorm zijn. De winst zal daardoor minimaal uitvallen. Als Chavez het toch doorzet, dan gaat hij zichzelf pijn doen.
Maar blijf me toch afvragen wat voor rol de OPEC hierin zal gaan spelen.
Elke druppel olie die aangeboden word, wordt namelijk gerapporteerd. Vandaar de accurate gegevens van de OPEC over olie productie.
We weten ook allemaal dat Chavez met zijn laatste bezoek in Saudi Arabië met de OPEC wat kruisjes sloeg en Jezus tot 3 keer toe aanhaalde. Dit tot groot ongenoegen van de olie-sheiks, die zonder uitzondering fanatiek moslims zijn.
Hier in Venezuela kan hij alles doen, maar over de grenzen
(uitzondering zijn vriendjes) met name andere werelddelen is zijn clownerie beperkt.

Zijn populistische toespraken zullen alleen vat hebben op de Venezolaan die weinig of geen ander nieuws krijgt.


groet
Alpha

Blogarchief