Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 9 februari 2008

PDVSA, Ramirez, Globovision,

De regering heeft op manier hun zegje gezegd over de affaire Exxon Mobil. Eigenlijk een hoop gebral en beschuldigingen zoals een juridische legale terroristische daad van Exxon uit de mond van Ramirez. En dat hij de uitspraak niet erkent en zelfs ontkennen dat er bezittingen zijn "bevroren. Ze zullen daar wel achter komen als ze geld willen overmaken. Er was 1 uitspraak van Ramirez die eigenlijk beter belicht hoort te worden. "The official clarified that the value of Pdvsa's assets in London or the Netherlands is not even near the sums reported as frozen."
Waarom Ramirez als je zoveel cash heb is de schuld dan met 13 miljard dollar opgelopen in 1 jaar.
Waarom nieuwe leningen. En wat is er waar van de geruchten met Japan! Nu een lening van de Japanners en over een aantal jaren olie leveren. Regering na Chavez opzadelen met schulden!!
De uitspraak dat de voedselvoorziening niet in het gedrang komt, geloof ik ook al niet zo erg.
We weten allemaal dat er maar 1 inkomsten bron is die genoeg oplevert om 75% van de goederen in te voeren. En dan hebben we het over de PDVSA. Ze zullen straks wel de schuld geven aan de Exxon dat er geen eieren, olie en brood is en de chavista's zullen dit gelijk overnemen. Chavez was op visite in Cuba, terwijl dit alles afspeelde. Iedere keer als er iets gebeurd waar hij geen antwoord op weet gaat hij naar dat wrak toe. Een soort "return to the mummie". We zullen dus moeten afwachten wat het seniele mannetje gezegd heeft. Chavez heeft wel van zich laten horen op een heel ander vlak. Er komen weer wat gijzelaars vrij. Maar weer geen Venezolaanse, nee Colombianen komen er vrij. Denk nu niet wanneer komen de Venezolaanse gijzelaars vrij, deze komen nu niet en zolang Chavez de macht heeft komen ze niet vrij. Twee oorzaken, Chavez zegt dat er geen Venezolaanse gijzelaars zijn. Hier het bewijs van het tegendeel. De tweede reden is dat hij Uribe een slechte naam wil geven. Hij wil laten zien dat hij dingen kan die Uribe niet kan. Hij beseft nog steeds niet dat door dit gedoe Uribe steeds meer positieve publiciteit krijgt en Chavez als FARC liefhebber steeds meer gezien wordt als clown.
Maar wacht nog op de eerste normale reactie over Exxon uit de mond van de president. Maar denk dat het een kopie gaat worden van Ramirez qua uitspraken.

We hebben vandaag een geslaagde demonstratie gehad voor het gebouw van Globovision.
Veel bekenden, voor Venezolanen, hebben daar een toespraak gehouden.
Yon Goicoechea haalde bevoorbeeld het referndum aan wat Chavez verloren had. En dat er dus nog steeds rechten zijn voor vrije meningsuiting. Maar dat de strijd nog niet geleden is.
Ook riep hij de Chavista's op voor de verdediging van het recht op vrije meningsuiting.
Persoonlijk denk ik dat als Globovision gesloten wordt door Chavez, we een heel gespannen situatie krijgen. En dat komt niet alleen door Globovision, maar alles van de afgelopen maanden heeft afgespeeld en nog speelt.

Dan is de nationale reserve afgenomen met 884 miljoen dollar en binnenkort wordt er nog eens 700 miljoen overgemaakt uit de nationale reserves. Gaat lekker dus!!!!!

Al dat gedoe met de PDVSA heeft zijn uitwerking ook op de beurs. Er wordt gerept dat het niveau van 2004 in het zicht is. Ook de toerist wordt er weer beter van. De Bolivar "Fuerte is de laatste 24 uur zo'n 10% in waarde gezakt tegenover de dollar. Er wordt alweer zo'n 5000 Bs voor 1 dollar gegeven. Wie weet wat het maandag gaat doen als de beursen weer open gaan.

Voor de rest een prettige zondag.

Groet
Alpha

Blogarchief