Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 21 februari 2008

Schuld PDVSA loopt op tot 20 miljard dollar!!

Hoe maak je van een winstgevende en volopdraaiende bedrijf een puinhoop?
Antwoord..........Chavista's.
Het is te gek voor woorden maar zelfs een bedrijf als PDVSA gaat er onderdoor. Twee dingen die vandaag bekend geworden zijn.
1. De winst van PDVSA is 68% naar beneden gedonderd!!!!
Dit komt vooral door de teruglopende productie. Maar het rode zooitje zegt dat het niet terugloopt. Een rapport van KPMG liegt er niet om. Te triest voor woorden nu de olieprijs zo hoog staat.

2. Chavez maakte het zelf bekend dat er een deal was afgesloten met China. Het betreft een lening van 4 miljard dollar. En dit zou dan terugbetaald worden met levering van olie.

Van 3 miljard dollar schuld in even meer dan 1 jaar eerst naar 16 miljard en nu even snel naar 20 miljard dollar schuld. De staatsschuld is ook al opgelopen tot 110 miljard dollar. Wie kan deze ongelooflijke blunderende man nu eens van zijn post als president halen. Op de manier waarop Chavez en Ramirez PDVSA leiden zal het onmogelijke toch gebeuren. De problemen met Exxon moeten we ook nog niet vergeten en met Conoco-Philips. Zo zijn er nog wat onderhandelingen die moeten worden afgerond
Voorbeeldje: ook vandaag in de krant: 1.8 miljard dollar voor compensatie Frankrijk, Noorwegenen Italie voor de schade die ze hadden bij het verlaten van de Orinoco. Deze heb ik er nog niet bij de 20 miljard gerekend!!
De schuld word alleen maar groter en groter. Vergeet bijna te zeggen dat gisteren in de krant stond dat de regering 92,5% van het nationale inkomen van de PDVSA pakt.

We lezen alleen maar van geld weggeverijen van Chavez. Andere landen krijgen miljoenen zo niet miljarden dollars van de Venezolaan en hier kan hij nog niet eens een tractor bedrijf openhouden.
Op alle fronten gaat het mis of gewoon geweldig mis. Noem iets op wat normaal is en hier gaat het mis. Hij mag dan 14 nieuwe klinieken hebben geopend met alleen maar dokters uit Cuba.
Ik geef deze nieuwe klinieken 6 maanden en na de verkiezingen in november is het niet meer dan een onveilige parkeerplaats. De Cubaantjes zullen dan wel net als de vorige lichting 15.000 man verdampen.Groet
Alpha

Blogarchief