Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 6 februari 2008

Venezuela is "Zilvervloot" voor Rusland

Alle armoede ten spijt, blijft Chavez geld uitgeven aan militair materiaal. De marine wordt binnenkort verrijkt met 3 nieuwe onderzeeboten.
Volgens de krant de RIA Novosti zijn de onderhandelingen zo goed als rond. De contracten zullen worden getekend in april 2008 als Chavez naar Moskou gaat.

Het gaat om drie 636 Kilo-Class onderzeeboten. Deze onderzeeboten zijn ontwikkeld voor zowel boven als onderwater gevechten. Het is tevens een van de minst geluid-producerende diesel onderzeeboot die er in de wereld bestaat. Dit maakt de onderzeeër zeer geschikt voor "patrouilles" waar geruisloos gevaren moet worden.

Tevens als "vergoeding" van het niet doorgaan van de "AMUR onderzeeboten. Dit was de eerste optie van Chavez, maar moeten nog verder uitgetest worden, dus niet leverbaar. Wordt de onderzeeboot uitgerust met zeer krachtige anti onderzeeboot raketten.
Met de levering is een bedrag gemoeid van 1.4 miljard dollar. De totale uitgaven van Chavez in Rusland voor oorlogsmateriaal bedraagt met deze drie bootjes nu 4.8 miljard dollar!! (Since 2005 Caracas has spent $3.4 billion on arms from Russia, including 24 fighter planes, 35 military helicopters, air defense systems and 100,000 AK-47 rifles)
Venezuela is zo'n beetje de "Zilvervloot" voor Rusland aan het worden.

Wanneer gaat Chavez nu eens inzien dat hier in Venezuela geïnvesteerd moet worden. Laat ik het nu eens niet hebben over het voedsel tekort, dit is al erg genoeg!! Of het aanpakken van de criminaliteit, 45 moorden op de 100.000 inwoners op een populatie van 27 miljoen mensen, als je dit heeeel snel zegt valt het niet eens op! Laat ik het nu eens hebben over huizen bouwen voor het volk. Vandaag nieuwsberichten dat mensen het niet meer pikken dat er te weinig huizen worden gebouwd.
Er was een bezetting in Caracas om aandacht te vragen voor nieuwbouw.
Maar nee hoor........ lekker wat onderzeebootjes bestellen en waarvoor!!
Voor de vijand die niet bestaat en alleen maar in de chaotische kronkels van Chavez's hersens ronddansen.

Denk eens aan je eigen volk en wat minder om de mooie mijnheer te spelen in het buitenland.

Update: Blijkt dat er een vreemd luchtje hangt aan de bezetting voor nieuwbouw in Caracas.
Als het inderdaad belangrijk is kom ik hierop terug.


Groet
Alpha

Blogarchief