Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 6 maart 2008

Argentijnse pers weet nu wat vrije berichtgeving betekend in Venezuela

Cristina Kirchner was op bezoek bij H. Chavez, er moesten wat documentjes getekend worden over levering van olie en gas.

Melina Fleiderman and Andres Montes de Oca twee Argentijnse journalisten wilden een verslag maken over het bezoek van hun President in Venezuela.

Ze werden gewoon overal geweigerd om ergens bij te zijn. Op het moment dat ze met protesterende mensen wilden praten, werd hun de weg afgesneden door de militaire politie en werd dit onmogelijk gemaakt.
Erger nog hun spullen werden gewoon afgepakt door de politie.

Natuurlijk, we zijn het al gewend, verwijst Chavez alles lachend weg. "Er klopt niets van hun verhaal" zegt hij wanneer hij geconfronteerd wordt met wat er afgespeeld was.

Het tweetal werd zelfs verwijderd en verhoord en er is een opname van een interview te horen wat op de Argentijnse TV is afgedraaid.

Best wel prettig dat het te horen is op de TV in Argentinie, misschien helpt het zodat ze daar ook doorkrijgen wat democratie en vrije pers betekend in Venezuela.

groet
Alpha

Blogarchief