Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 1 maart 2008

Chavez witheet dood Raul Reyes.

Menigeen is blij dat er zo'n kwade pier als Raul Reyes dood is. Chavez denkt hier heel anders over.

Zie mijn eerdere bericht over Raul Reyes. En wie hij is.

Het was net op de TV en ik zal proberen te schrijven wat hij gezegd heeft. Als er enige nuance verschillen inzitten tussen vertaling en wat hij werkelijk gezegd heeft, zal ik dit rectificeren.

Chavez is net op de TV geweest. En mijn hemel wat was hij aan het snuiven, zo kwaad was hij. Heb hem nog nooit zo kwaad gezien. Zelfs niet op 2 december met zijn verloren reform.

Hij zei dat er twee wegen zijn. 1 voor vrede en 1 voor oorlog. en Uribe heeft voor de oorlog gekozen. "Let op". Chavez heeft "niet" gezegd dat er oorlog komt tussen Venezuela en Colombia!!!! Hij bedoelt gewoon de oorlog tussen de FARC en Colombia!
Hij haalde diep adem, snuifde een paar keer. En ging verder, "Colombia heeft iets gedaan wat nooit had mogen gebeuren. Ze hebben de FARC aangevallen. En Uribe is daarbij over Ecuador gevlogen dit is een internationaal conflict en zo betrekken ze Ecuador er ook bij. (iets in deze strekking). Uribe heeft regels overtreden!
Hij wil een internationaal onderzoek hebben waar Colombia wordt beschuldigd van het uitlokken van een oorlog. hij herhaalde ook wel een paar keer dat hij voor vrede is en niet voor oorlog.
Op CNN heeft hij gezegd dat als Uribe over Venezuela vliegt om dezelfde stunt uit te voeren dat het dan oorlog is. Geloof me hij was woest!!
Dit naar aanleiding van het vliegen over het grondgebied van Ecuador.

Nicolas Madoro kwam er ook nog even achter aan, maar dit domme figuur babbelt niet zo makkelijk zijn woordkeus gewoon minder. Maar hij herhaalde ongeveer dezelfde tekst.

Even later op de TV lieten ze een fragment zien vanuit Ecuador dat de President van Ecuador Rafael Correa werd weggeroepen tijdens een toespraak. Na drie minuten terug kwam en het uitlegde wat er aan de hand was. Dat hij Uribe gesproken had en toestemming had gegeven om over Ecuador te vliegen, omdat Colombia een goed land is en dat we buren moeten helpen tegen het onrecht.

Note: Als er meer bekend is, dan zal ik dit melden, er is dus een update te verwachten op dit item.

groet
Alpha

Blogarchief