Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 29 maart 2008

Chavez melk Los Andes

Exact zo als het moest lopen is er weer eens iets genationaliseerd. Chavez neemt maar over en over en denkt dan dat de problemen zijn opgelost. Vorige week liet hij al iets los over nationaliseren van de Los Andes en nu met een Cadena op de TV liet hij blij merken dat hij een gezond bedrijf had overgenomen.

"los Andes", dit is ehhh... was een privé onderneming die echt goede melk produceerde. En allerlei vruchtendrankjes, zoals perensap, appelsap. In plaats van zelf een fabriek op te bouwen neemt hij goedlopende ondernemingen over. Maar wie kan Chavez nu eens vertellen dat je de productie niet kan verhogen door iets over te nemen wat al in je land aanwezig is. Maar goed volgens hem zijn nu de problemen opgelost met de melk. Een ieder die dit wil geloven is komt straks thuis van een koude kermis. Het is wel jammer dat het management is vervangen van het bedrijf!
Een grappige opmerking was wel dat hij de productie al verhoogd heeft van het bedrijf. De echte waarheid is dat "Los Andes" dit net gedaan had.
Er is nog steeds een probleem met de melkkoeien, waar er echt niet genoeg van zijn. Maar als dat probleem opgelost is zitten we dus met een overproductie op de boerderijen, want de fabriek kan niet meer aan. Hoe dan ook in het gunstigste geval met melkproductie loopt dit al vast.
Als we nu de normale procedure nemen die bekend is van deze regering. Dan loopt straks de productie terug, wegens slecht onderhoud, verkeerd management, corruptie en wie weet komen er straks wel allerlei schandalen los van ongezonde melk.
Zoals steeds met Chavez propt hij meer mensen in een bedrijf wat gezond is dus komt er steeds minder geld in het laatje voor eventuele innovatie.
Het einde van het liedje is dat een gezond bedrijf ophoudt te bestaan.
Chavez heeft in zijn 9 jaar nog nooit een gezond bedrijf neergezet. Alleen maar genationaliseerd en de gevolgen kunnen we zien met de voorbeelden van twee grote bedrijven, PDVSA van 3.2 miljoen barrels per dag in 1998 naar 2.3 miljoen in 2008.
CANTV, van 500 miljoen dollar winst naar nog niet de helft en er zijn momenteel problemen met verbindingen en dit is pas 1 jaar in handen van Chavez.
Natuurlijk zijn er nog een dozijn voorbeelden te noemen wat op een fiasco is uitgelopen.

Chavez had het ook nog over kippen, kippen en nog meer kippen, dat hebben we nog niet bereikt, maar dat komt ook! Vraag me af welk gezond bedrijf hij op het oog heeft.

En hij gaat huizen bouwen. Het is het jaar van de verkiezingen vergeet dit niet.

Clipje voor de Spaanstalige over de vruchtensapjes die het bedrijf Los Andes maakte. En nu onder Chavez. Tijdens dit clipje staat er een oude man op en zegt waarom er geen "Guayaba"(Guave) drankje word gemaakt. Chavez zegt dat is een goed idee, inplaats van appelsap gaan we Guayaba sap produceren. Waarom niet het is een kwestie van proberen zegt Chavez. En dat is hetzelfde als met ons brood, waarom moeten we buitenlands brood eten (er is een tekort aan meel, dus breidt hij er een verhaaltje aan vast). De Manzana (appel) is ook een idee geweest vanuit een ander land. Zo gaat hij nog even door met zijn vruchtendrankjes en beoordeel zelf maar.groet
Alpha

Blogarchief