Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 17 maart 2008

Chavez staat erop dat data van computers geen bewijs mogen zijn!

H. Chavez wil hebben dat de data van de computers niet aangevoerd worden als bewijs.
Het gaat om het bewijs van de miljoenen die door Chavez gegeven zijn aan Raul Reyes en dus direct aan de FARC.

Zoals gewoonlijk bij deze regering komt Chavez nu met tegenbewijs. We hadden dit al eerder gezien van zijn ministers hoe ze dit doen. De computers waren gevonden in het kamp van Raul Reyes. En twee dagen later showen ze hier een laptop van Varela met "bewijs". Overigens was dit zo lachwekkend en vermoedelijk hadden ze dit zelf later ook door, want we hebben er niets meer over gehoord.

Nu zegt Chavez, dat hij ook niet naar buiten komt met bewijs dat Colombia oud militairen van Venezuela wil gebruiken om hem te vermoorden. Chavez verklaart dat hij opnames heeft.
Ik heb namen doorgegeven aan Uribe en stel nu eens voor dat ik dit doorgeef aan de minister van defensie (hetzelfde wat Colombia deed met de computers van Raul Reyes)

Stel nu eens voor dat ik de gegevens openbaar maak van de gevangen genomen paramilitairen in Venezuela, veel van hun zijn Colombianen. En leger generaals van Colombia!

Chavez zegt; "ik heb er "eentje" ondervraagd en hij bekent dat hij gestuurd is door de regering van Colombia om mij te vermoorden". Hij gaat verder met: "Nu kan ik niet zo onverantwoordelijk zijn om direct met een aanklacht te komen tegen een president van Colombia. Dit is geen bewijs. Maar, ik heb meer dan 100 paramilitairen en dat is een testament.

Persoonlijk denk ik nu dat Chavez bij zichzelf te raden moet gaan of hij niet een beetje doorslaat.
De leugens worden steeds grotesker en belachelijker. Ik zou zeggen kom maar op met je bewijs.
Volgens mij is Chavez met zulke antwoorden die hij afgelopen zondag naar buiten slingert, het bewijs dat hij onverantwoordelijk bezig is.
Nu zijn de computers in handen van experts en gelukkig zijn het geen Amerikanen die dit onderzoeken.

Zondag heeft hij ook bekend gemaakt dat er een vlees-verpakkingsbedrijf genationaliseerd is.
Dit om het hoofd te bieden aan de tekorten. Hij heeft niet bekend gemaakt om welk bedrijf het ging.
En hij verklaarde dat ze bezig zijn met de fabriek "Los Andes" en deze heeft de capaciteit om 30% van 's lands behoefte te voorzien in melk.
Het nut van de nationalisering van deze bedrijven zie ik niet. Deze zijn al in het land en dit helpt niet om de productie op te voeren. En.....nu gaan zijn vriendjes deze bedrijven runnen. Dit houdt in dat er met de tijd helemaal verpakking en melk meer is. Alles wat deze man aanraakt gaat vroeg of laat kapot. Een goed en triest voorbeeld is wel de onverwoestbaar geachte PDVSA. (door de hoge olieprijs wordt het nog enigszins gecamoufleerd)

Al met al heb ik het idee dat het leger over een tijdje weer optrekt naar de grens.
De economie hier lijkt meer op drijfzand en moeras dan wat er beweerd wordt door Chavez.
De problemen met de computer bestanden, met een duidelijke aanklacht tegen Chavez.
De dreiging dat Venezuela op de lijst komt van landen die terroristen steunt.
Het voedsel probleem wat echt niet opgelost is en volgens experts over een paar maanden nog erger wordt. Er moet in november gestemd worden en steeds meer mensen zijn niet tevreden over Chavez.
En dan moeten de burgers op een andere gedachte gezet worden. Dus spanning terug brengen met wapengekletter. De beproefde remedie van dictators.


Prettige Pasen
Alpha

Blogarchief