Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 2 maart 2008

Chavez uit oorlogstaal en dreigementen en ordert legerverplaatsingen naar de grens

Met de dood van Raul Ryes gaat Chavez helemaal door het lint. Gisterenavond was Chavez op de TV en iedereen kon zien dat hij echt witheet was, snuivend zat hij zijn protest tegen de aanval bekend te maken. Zie posting op 1 maart.

Vandaag in zijn "alo Presidente" (is trouwens nog steeds bezig, terwijl ik zit te schrijven) maakte hij bekend dat hij 10 bataljons met tanks naar de grens heeft gestuurd Venezuela-Colombia. Dat hij al het ambassade personeel heeft teruggetrokken. En ook de "migs" in staat van alert heeft laten brengen.

Ik heb hier een clip van en je zal zien dat het domme rode zooitje bijna een ovatie geeft voor iedere aankondiging. Maar vraag me nog steeds af wat die vrouw doet in het gangpad en controlerend kijkt? Is het soms je bent klap-publiek zo niet eruit!!
De bewoordingen die Chavez heeft gebezigd tegen Uribe is werkelijk beschamend voor een president. Hij zei onder meer, mafia, lafaard, leugenaar, paramilitair die een narcotica brigade leidt, een crimineel die een bende crim inelen leidt, Colombia is het Israel van Latijns-Amerika.
Hier de clip met de verwensingen.


Volgens Chavez was de moord was een laffe afrekening op een geweldige man en een goed revolutionair. Wie kan deze cocapasta etende drol nu eens duidelijk maken dat de FARC geen operette club is of het Amsterdamse Jordaan cabaret, maar een groepering wat drugs smokkelt, ontvoeringen pleegt, afpersingen en moord.

Even een update van gisteren en wel over het feit of Correa, President Ecuador, nu wel of niet wist van de aanval en of het nu wel of niet op Ecuadoraans grondgebied was. Lees nu ook in verschillende kranten site's dat het gevecht op vreemd grondgebied was, dus in Ecuador.
Maar het video fragment van gisterenavond, zegt mij dat Correa ervan afwist. Nu was mij dit ook niet 100% duidelijk of het nu na of voor de aanval was. Ik begreep eruit "voor" de aanval. En dat drie minuten later de aanval een feit was. Was niet bij het telefoongesprek dus weet ook niet of Uribe gezegd heeft dat het op Ecuadoraans grondgebied was.
Wat wel heel duidelijk is, is dat Correa aan het touwtje zit van Chavez. Een kort rukje aan het touwtje en Correa zegt iets heel anders.

Wederom een update: Na het publiceren van deze posting, minuutje later dit bericht.
Het eigen blaadje van de FARC (jawel ze hebben een eigen blaadje) zegt dat de gevechten in Colombia waren!!! En dus niet in Ecuador. Ze zeggen dat het een schande is om te beweren dat het in Ecuador is. Er zijn zelfs twee website's die dit zeggen. Het nieuws is echt vers.

Tja...en dan dit nieuws!!!
Als Chavez dit hoort, dan zal de woede misschien nog wel groter worden.
Colombia heeft opnieuw een flinke slag geslagen in de bestrijding van het terrorisme. En opnieuw een klap in het gezicht van de FARC en de leider Marulanda en leider Chavez (dat mag nu ook wel gezegd worden).
In de stad Cordoba-Teton, departement Bolivar, in de Colombiaanse Cariben. Is er opnieuw een hoofd van de FARC opgepakt. Lucio Briñez Gomez, alias 'Mañe' or 'Manuel Ortiz'.
Chavez zal dit wel te horen krijgen, maar waarschijnlijk na zijn klucht.

groet
Alpha


Blogarchief