Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 16 maart 2008

Concert voor vrede

Een concert voor vrede op de grens van Venezuela en Colombia.
Het podium staat midden op een brug in de staat Tachira in Cacuta, aan de ene kant Colombia en aan de andere kant Venezuela.
Dit naar aanleiding van de oorlogsdreigingen van Venezuela, Ecuador tegen Colombia.
Weet niet hoe dat riviertje heet wat onder de brug stroomt en of het riviertje droog staat.
Maar van links naar rechts staat het vol met mensen, dus ook in de rivier! Er zijn zo'n 250.000 toeschouwers die dit spektakel live volgen. Vanwege het hete weer spuit de brandweer constant water over de hoofden.
Het concert is een idee van Juanes een zanger met heel wat hits. Hij vertelde later in een persconferentie dat hij 8 dagen weinig of niet gegeten had, om de doodeenvoudige reden dat er geen tijd was. Op de vraag waarom verschillende artiesten niet zijn gekomen, waaronder Shakira, bleek dat ze niet onder hun contractuele verplichtingen uit konden komen.
Hij legde ook uit dat de brug waarop het concert gegeven werd ook een andere betekening had. Een brug slaan tussen twee landen. De verbintenis tussen landen die 1 horen te zijn.

Een van de artiesten is Sanz die wat overhoop lag met Chavez. Het gelukte 1 fan van Sanz om op het podium te geraken en riep hard in de microfoon "Chavez!!!!! Sanz is in Venezuela!!!! Laat Sanz optreden.
Alles gaat in een perfecte sfeer en het is een te gek concert. Juan Luis Guerra was tot op dit moment wel de artiest die alles liet zwingen.
Er werd nog een leuke opmerking gemaakt over de achternaam van Guerra (oorlog) Door Carlos Vives (Colombiaanse zanger). Dat Juan de enige is die in de familie van artiesten het woord oorlog mag dragen. Overigens werden er veel grappige dingen gezegd.

Natuurlijk is het concert nog niet afgelopen en ik ga straks ook weer heerlijk kijken. Er komen nog zoveel bekende en goede artiesten. Maar ik heb al wat foto's gevonden en die wil ik even laten zien.
Groet
Alpha

Blogarchief