Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 26 maart 2008

De Chavez "Fincas"

Het materiaal voor deze posting had ik al enige dagen, maar wilde weten of de uitzending op de TV die gisterenavond was, misschien nog meer gegevens zou opbrengen.
Was trouwens een aparte uitzending en meerdere keren werd Wilmer Azuaje tot de orde geroepen, hij trok soms wel hard van leer.

Wilmer Azuaje een "afgevaardigde" van de regio Barinas is al een aantal jaren bezig om bescherming te vragen van deze regering, omdat hij bedreigd wordt door Argenis Chavez het kleinste broertje van de bekende broer. Argenis Chavez is ook wel bekend als "El Pastor" met zijn eigen criminele bende.
Dit dateert al vanaf 23 april 2005. Het officieel document hier.

Wilmer Azuaje heeft een onderzoek gelast naar de bezittingen van de familie Chavez.
Enorme Fincas (Ranches) in de staat Barinas. De bedragen die deze Fincas moesten kosten zijn ook werkelijk ongelooflijk. Bedragen van 800 miljard Bolivars werden uitgetrokken (koers 2.150). En het iets bekendere broertje van Argenis, Adan Chavez bezit een paar Fincas in de staat Barinas.
Het is toch wel knap van de Chavez clan om van een normaal arm gezin, nu ineens honderden miljoenen dollars te bezitten in grond, boerderijen, auto's en bankrekeningen in Amerika.
Op de TV gisteren werden beelden vertoont van de Fincas. Ze liggen in het beste gedeelte van Barinas en geloof me ik ga er zo wonen en Barinas is nu niet echt geweldig, maar tjonge wat een landgoed hebben ze. Ook ga ik zo in de SUV's rijden die zij hebben, laat ze wel overspuiten want ze zijn compleet rood.

Cilia Flores (presidente NA) is pissig waarom Azuaje nu komt in het verkiezingsjaar en deze zaak voor het gerecht gooit. (nu is Flores altijd al pissig, heb haar nog nooit normaal gezien) Overigens was de publiciteit zo groot dat ze er niet onder uit kon komen om dit te accepteren.

En als het goed is komen al de fincas van de Chavezzies nu in het daglicht.
Eens kijken wat de bevolking erover te zeggen heeft dat socialisme alleen voor de burgerbevolking geld en niet voor deze criminelen.

Of wordt de zaak alsnog afgeblazen in dit jaar?

groet
Alpha

Blogarchief