Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 23 maart 2008

De Chinese doodskisten

Dat Chavez minder auto's wil hebben die uit het land van de duivel komt of uit het verfoeilijke westen is geen groot nieuws. Onderdelen van allerlei buitenlandse auto's zijn vrijwel niet meer te krijgen. Een nieuwe eigen inzichtwet die een paar maanden geleden door prozakje is uit gegaan dat er geen nieuwe auto's en dus geen onderdelen de grens meer overkomen heeft zijn effect. Er staan meer en meer auto's stil en maak een afspraak met de garage en je bent je auto maanden kwijt.
Of je gaat toch rijden met je auto die niet meer in een 100% veilige staat verkeerd.
Dus wat doet Chavez, hij importeert Chinese auto's. Dezelfde auto's die niet meer in Europa verkocht mogen worden vanwege de onveiligheid. Nu hebben we al een Chinees met auto's in Venezuela (The Great Wall met het automerk Cinascar) en binnenkort een tweede Chinees, Asia Motors, Jiangling Motor Corporation.
Dat het succes groot is met de Chery (klein autootje) is niet te ontkennen, dit komt ook mede doordat deze auto te koop is in korte tijd. voor een "echt" merk is de wachttijd maanden en voor bepaalde auto's staat er een vraagteken, omdat Chavez deze niet het land in laat komen.
Het eigen merk Venicar, daar horen we helemaal niets over.

Asia Motors komt met de Landwind, deze auto is vooral bekend geworden door de meer dan desastreuze uitkomsten van testen die door de Euro NCAP werden uitgevoerd.
We hebben natuurlijk een clipje van deze test. het is in het Frans, maar eigenlijk is het interessant om te weten dat de auto 64 kilometer per uur gaat voordat ze hem laten crashen.
De uitkomst is meer dan erg, zo erg dat er gesproken wordt dat als je een botsing met dit voertuig krijgt je 99,9% kans hebt om te overlijden.
De prijzen zoals ze vermoedelijk hier worden. "Los precios oscilan entre los 58 millones de bolívares (27.010 dólares/18.773 euros/) del Haima Family manual hasta los 90 millones de bolívares (41.913 dólares/29.131 euros) del Shuanghuan Sceo 2.4i Automático."
Hier de bron met foto's van de Chinese auto's en welke auto's er allemaal komen. En ze komen deze week op de markt!

Nu niet denken dat de eerder genoemde Chery beter is.
Test "Chery"


Test van de "landwind"


Het moge duidelijk zijn dat alles, maar dan ook alles wat Chavez doet en wilt, een groot fiasco is.
Afgelopen week op de TV een programma waarin alleen maar over de economie werd gesproken, met verschillende (bekende Venezolaanse) economen en met de Fedacamaras. Het land gaat dezelfde kant op als met de uitkomst van de testen van de Chinese auto's.


Groet
Alpha

Blogarchief