Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 16 maart 2008

De FARC cumputers

Had me voorgenomen om iets minder over de FARC te schrijven, er is ander nieuws genoeg, maar het domineert nog steeds de kranten hier en er komen steeds meer gegevens boven water.
Vandaar dat ik vandaag drie artikeltjes geschreven heb op mijn blog.
De laptops zijn nu in onderzoek van drie verschillende experts, die los van elkaar werken. Later worden de bevindingen vergeleken en dan moet blijken of de laptops dus echt zijn en er niet mee geknoeid is. Als de bevindingen dus zo zijn dat het onomstotelijk vast komt te staan dat ze van R.Reyes zijn, dan heeft de regering van Venezuela en Ecuador iets uit te leggen. De kans is dan ook groot dat Venezuela met stip binnenkomt op de lijst van landen die terrorisme steunen. Dat het even kan duren voordat alle gegevens zijn onderzocht blijkt wel uit het feit dat pas 0,02 procent van de opslagcapaciteit is vrijgegeven. In totaal moet er 675 GIGA byte aan gegevens worden onderzocht. Het gaat om 3 notebooks en verschillende externe geheugendragers.
En dan hebben we nog de notebook van I. Rios met verschillende memorysticks.

Op de notebook van I. Rios is volgens de krant, El Nuevo Herald, al meer bekend.
De FARC had al wat specialewapens om helikopters uit de lucht te halen, onder meer de SA 14 GREL.

De politie in Costa Rica een inval gedaan in een huis in de buitenwijken van San Jose. Daar troffen ze US$ 480.000 aan. Het geld was vermoedelijk van Raul Reyes, deze was daar een jaar of tien geleden. En het zijn gegevens die gevonden zijn in de laptops.

Natuurlijk zullen er nog meer gegevens komen. Verschillende landen zullen lijdzaam toe moeten zien hoe ze in verband gebracht worden met de FARC.

Of het genoeg is om Chavez aan het wankelen te krijgen durf ik niet te zeggen. Het is wel mogelijk.

De verkiezingen zijn in November en het zou al prettig wezen als de chavista's minder macht krijgen in het land.
En volgend jaar zijn er verkiezingen voor de AN en dan kan de oppositie eindelijk wat meer macht krijgen die ze lang geleden weggegooid hebben door weg te blijven. In 2009 is er zeker meer mogelijk en is er een kans om Chavez voorgoed van zijn zetel te halen.

Groet
Alpha


Ps. Pasen wordt hier altijd uitbundig gevierd. Het is vakantie en werkelijk snikheet.
Denk dat ik er een paar dagen, verdeeld in deze vakantie, ertussen uitknijp . De posting zal iets minder wezen.

Blogarchief