Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 7 maart 2008

Een handruk en alles is vergeven?

Hoe nieuws kan veranderen, in een paar uur is met de top ontmoeting, in Santo Domingo, Dominican Republic dit feit wel bewezen.

Daar was voor de 20ste keer de "Rio Groep" aanwezig.
Het begin vlak na de opening was spectaculair, Uribe ging vlot babbelend en uiterst correct in tegen alle beschuldigingen die waren geuit door Chavez en Correa. Opschudding bij het weglopen van de vergadering van Correa en Uribe vroeg waarom hij de vergadering uit liep. Een woordvoerder verklaarde dat Correa naar het toilet moest. Het verzoek om het betoog van Uribe om voort te zetten werd resoluut van de hand gewezen door Uribe. "we wachten wel op correa" was droog zijn antwoord. En zo geschiedde, Correa kwam terug en Uribe vervolgde zijn uitmuntende betoog.
Correa ging daarna duidelijk in de fout, door onbekwaamheid en een verkeerde woordkeuze.
Hij was duidelijk het aangeschoten wild en kon geen normaal weerwoord geven, waardoor hij zichzelf als clown neerzette. (Dat hij het nog erger maakte dan het was is aan het eind van de vergadering te zien. Correa ging na het handenschudden weer achter de microfoon zitten om als puber nog even verder te klagen. Je zou gewoon medelijden krijgen met zo'n man!)
De president van Mexico deelde een tik uit naar Correa over zijn taalgebruik en je zag Correa wit wegtrekken. De vlekken op zijn gezicht waren voor iedereen duidelijk te zien. Als een opgeschoten kleuter zat hij op zijn stoeltje.
Ortega maakte voor het eerst een redelijke indruk op me, dat mag ook wel gezegd worden. Het was duidelijk dat hij ook niet begreep waarom Correa zich maar druk bleef maken over iets wat al afgesloten was. Colombia had al zijn excuus aangeboden en Ecuador had deze al geaccepteerd.
Dit een paar dagen eerder in de OAS.
De presidente van Argentinie maakte een spetterend optreden. C. Kirchner zei: "Colombia wordt al 40 jaar geplaagd door de FARC. Het is dus logisch dat Colombia met alle kracht toeslaat tegen de FARC!!!
Er moet nu maar eens vrede komen in dat land!! Hulde van mij voor zo'n uitspraak.
Ze kreeg ook een oorverdovend applaus na haar optreden.

Zelfs Chavez maakte het niet al te bont met zijn toespraak, al begon het wel vervelend toen hij over zijn jeugd begon. Uribe zat te gapen en ik had het wel gezien. Maar tot ieders vreugde hield hij het kort. De in allerijl opgeroepen hangmatten en cateringsbedrijven konden weer afbesteld worden.
De toon werd zeker aan het end van de vergadering steeds gemoedelijker en Uribe gaf aan dat hij Chavez niet naar Den Haag wilde hebben. Een handdruk na afloop van de vergadering tussen Uribe, Correa en Chavez geeft heel veel lucht. Correa ging zoals ik vermeld heb nog even door met vergaderen in zijn uppie.

Er is vandaag nog veel meer gebeurd, zoals de eerste schoten gelost door Venezolanen in Colombia. En wederom een knallert van een verlies voor de FARC.

Toch heb ik niet een, twee, drie het idee dat alle lucht geschoond is.
Wel dat de blokkade aannemelijkerwijs zal verdwijnen aan de grens.

Het bewijs van de computers, buitgemaakt van de FARC, zal hier en in Ecuador nog wel even doordreunen. En hoe reageert Amerika op het feit dat onweerlegbaar bewezen is dat Chavez de FARC steunt. Ze wilden Venezuela al op de terroristenlijst plaatsen!!!

En natuurlijk heeft Chavez hier ook wel iets uit te leggen. En hoe gaat Chavez zijn puinhoop in de economie oplossen. En natuurlijk al die andere dingen die met deze man aan het roer nooit meer te redden is. Het is wel prettig dat de dreiging voor een gewapend conflict momenteel (even) uit de lucht is.

Het is wel duidelijk dat hier in Zuid-Amerika alles mogelijk is "per seconde" zal ik maar zeggen.
Toch blijf ik erbij dat we even moeten afwachten, want het verhaaltje is nog niet afgesloten.
Natuurlijk kan je iets vergeven, maar kan je het ook werkelijk vergeten!

Groet
Alpha

Blogarchief