Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 14 maart 2008

FARC patient of niet.

Het blijft een probleem hier om iets te schrijven en dan bedoel ik niet omdat er geen nieuws is.
Het staat hier bol van het nieuws, er is bijna geen keus te maken. En het een is nog belachelijker dan het ander. Wat hier gebeurd in 1 maand Venezuela is in een Europees of democratisch land ondenkbaar. Sla hier een krant open en het is net of je een bar slechte comedy strip leest.

Een paar onderwerpen van vandaag.

De Patient:
Neem nu het geval met een "patient" die met een helikopter naar een privé kliniek wordt gebracht.
Waarom geen gewoon staats ziekenhuis? Volgens Chavez mankeert er niets aan de ziekenhuizen van de staat!!! Hierop wordt direct het prive ziekenhuis vergrendeld met soldaten. Er sijpelt berichten door dat het gaat om prominente FARC leden. Iedereen geeft een ander verhaal in de krant. Colombia wil vingerafdrukken van de patient(en). Experts nemen vingerafdrukken en worden opgestuurd naar Colombia. De afdrukken blijken goed te zijn voor een psychologische test in wat je ziet in inktvlekken. Onbruikbaar dus en dit wordt doorgegeven. De Venezolaanse minister van justitie komt met een verklaring dat Colombia bevestigd heeft dat het niet gaat om FARC strijders. De DAS (Colombiaanse intelligentie Dienst) zegt lulkoek, dat hebben we niet gezegd. De patient(en) waren ondertussen verplaatst naar een militair hospitaal? Met deze actie van Venezuela is het duidelijk dat het "niet" gaat om een burger. Een burger mag nooit in in militair hospitaal verzorgt worden en anders om is dit ook het geval. De transparantie ten top van deze regering en door deze "domme"acties vestigen ze de aandacht dat er iets goed mis is.
De regering van Colombia wil zelf de vingerafdrukken nemen, logisch als hier de experts er een warrige vlek van maken. Dan komt de regering van Venezuela met het laatste antwoord. De afgevaardigden van Colombia komen er niet in? letterlijk in de verklaring zeggen ze. "Zij (de Colombiaanse regering) wil komen om de vingerafdrukken te nemen van die man, wie weet met welke bedoelingen, misschien ondervragen ze hem wel".
Venezuela gaat opnieuw de vingerafdrukken opsturen, maar ja van wie?

Krijg net dit binnen!
Helaas moeten ze dan wel rekening houden met deze foto en dit artikel.
Hoe ze hieraan komen weet ik niet maar de corruptie is zo groot dat niets verborgen blijft.
Volgens de krant gaat het om twee Guerrilla's
Alias, Lucas, een lid van de Generale Staf front 38, en 'James' commander van front 10,PSUV:
Het grote rode nieuws was wel vandaag de PSUV de 15 kandidaten werden ingezworen door Chavez. Alle kandidaten stonden achter een grote tafel en Chavez nam het woord. Hij stelde iedereen even voor, op zijn manier. Ik geloof dat ik het woord Bolivar en revolutie 67 keer gehoord heb. Hierna moesten ze hun hand ophouden en werd de eed afgelegd. Deze werd ook door Chavez gedaan. Geloof me, ze hebben minimaal 7 minuten met hun linkerhandje omhoog gestaan. Hugo was aan het praten en hij bleef praten, ik zag de zweetdruppels opzetten op het voorhoofd bij de kandidaten. De handjes gingen wat lager hangen, tja voor hetzelfde geld ratelt hij gewoon door. Toen het verlossende "ik zweer" kwam werd het ook een verlossende kreet.

PDVSA:
Dat het niet lekker gaat met de PDVSA is bekend bij de meeste, maar niet bij de rode graaiers.
Ramirez komt steeds met goede cijfers.
Maar een manager zoals Ramirez mag in een geïndustrialiseerde wereld nog geen centdrop tentje runnen.
Vandaag in de krant: "Pdvsa, binnenlandse winst omlaag 68,6 procent in de laatste twee jaar".
De productie van de olie is alleen maar teruggelopen en wordt kunstmatig in de papieren omhoog gewerkt. Durf bijna te beweren dat in de lopende paar maanden nog slechtere cijfers bekendgemaakt worden. Zal dan wel de schuld zijn van de CIA!!

Venezuela op de terroristenlijst.
Amerika heeft al een voorlopig ontwerp klaar liggen om Venezuela op deze lijst te plaatsen.
Chavez heeft hierop al geantwoord. "Laten ze de lijst maar maken en schuif de lijst in je broek."
Ach ja dit kon je verwachten, maar weet hij ook de gevolgen van zo'n plaatsing.
Voor mij is zo'n antwoord al een daad van onvermogen.

Euro olie.
Tegengas kan je altijd verwachten van deze regering en er zijn al plannen om de olie in Euro's te laten betalen. Ze zijn hiermee niet de eerste regering die dit doet. Dacht dat Koeweit dit al met een kleine hoeveelheid deed (kan het mis hebben, komt uit het geheugen).

Drugstransport:
Vandaag ook nog een berichtje dat de drugs transporten in Carabobo bewaakt worden door de politie. Een Generaal van het leger komt hiermee naar buiten. Als je nu gebruiker bent kan je dus echt zeggen "de politie is je beste vriend"!!

En dit is dus maar een kleine greep uit het nieuws.

Groet
Alpha

Blogarchief