Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 12 maart 2008

Het oortje van Chavez

Verschillende kranten hadden bericht dat Chavez werd ingeseind door Fidel Castro tijdens de "Rio Groep" op de Dominicaanse Republiek.
En de ongelooflijke draai van onder het vriespunt tot boven het vriespunt was opmerkelijk.
De kranten schreven van Chavez wordt ingeseind door Castro, "Hugo houd je rustig je zit in een verlies verlies situatie".

We hebben Chavez niet zien bellen tijdens deze vergadering.
Het zou gaan om een klein zendertje wat Chavez ineens op of in zijn oor gefrunnikt had.
Het was even zoeken naar de foto, omdat dit iets meer zegt over het "zendertje".

Het zendertje wordt normaal gebruikt als een "source" buiten het gebouw bevindt, of als er een vertaling nodig is van wat er op zo'n belangrijke bijeenkomst van presidenten gezegd wordt.

Het gefrunnik aan het oortje van Chavez begon toen de Mexicaanse president aan het woord kwam. Nu praat Calderon perfect Spaans en laat dit nu ook de taal zijn die Chavez beheerst.
Dus voor een vertaling was dit zendertje niet.
En....dit was net na het gesprek van Correa en die ging nogal te keer.

Opvallend was ook dat Hugo direct na de Rio Groep naar Cuba vertrok.

Maar de vraag blijft openstaan. Kreeg Chavez instructie 's van Fidel?

Groet
Alpha

Blogarchief