Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 10 maart 2008

Komt Ingrid Betancourt nu wel of niet vrij

Het zou wel een heel onbeschoft spelletje zijn van Ecuador als het een leugen zou zijn van de vrijlating van Betancourt.
Even een paar dagen terug. Colombia valt het verblijf van Raul Reyes aan in Ecuador.
Uribe beschuldigd Correa van connecties met de FARC. Correa zegt in onderhandeling te zijn met de vrijlating van Ingrid Betancourt.

De top ontmoeting de Rio Groep op de Dominicaanse Republiek.

Uribe valt Correa aan met duidelijke bewijzen en documenten uit de laptops.
Correa gaat door het lint en gebruikt een woordenschat wat ongebruikelijk is voor een staatshoofd.
Op de TV een "Breaking News" Betancourt wordt vrijgelaten binnen een paar uur!!
We krijgen een vervolg van de Rio Groep en even later wederom een "Breaking News"
Ivan Rios kopstuk van de FARC is vermoord door zijn bodyguards en overgeleverd aan Colombiaanse legereenheden. De Rio Groep gaat rustig verder en wordt zelfs als "oude jongens krentenbrood" beeindigd.

Nu een paar dagen later, nog steeds geen vrijlating van Betancourt.

Chavez gisterenavond een oproep om Betancourt vrij te laten. Hij deed dit in het bijzijn van de moeder van Betancourt tijdens een optreden gericht aan Marulanda. Hij smeekte werkelijk om Betancourt vrij te laten. Natuurlijk een mooi spektakel als je de moeder van Betancourt ziet en tijdens de woorden van Chavez begint te bidden en de hemel inkijkt.
Denk dat elke moeder met de duivel op stap gaat om haar kind vrij te krijgen.

Pablo Montoya, alias de rooie, degene die Ivan Rios omlegde en zichzelf ook overgaf aan het leger van Colombia, heeft een ander verhaal.
Hij zegt dat Betancourt nooit wordt vrijgelaten!! En hij zegt dat Marulanda misschien wel dood is.
De midden en lagere rangen wilden zijn dood.
En laten we eerlijk zijn, Betancourt is de gijzelaar die het meeste waard is voor de FARC. En haar dood kunnen ze ook jaren verzwijgen!!
Een gesprek met de "rooie" levert ook geen intelligentie op.

Tja....wat moet je dan geloven!!

Ik hoop niet dat Betancourt nu een spelletje is geworden van Correa. Natuurlijk wist hij dat hij afgedroogd zou worden door Uribe, tijdens de Rio Groep. Hij mag dan niet al te slim zijn, of laten we maar zeggen "nog niet droog achter het linker oortje", maar dit was voor een simpele ziel nog te overzien. En om dus kracht achter zijn argumenten te zetten dat hij onderhandelde met de FARC over de vrijlating dit tijdens de Rio Groep door zijn minister bekend moest laten maken.
Nogmaals ik hoop dat ik het verkeerd heb en dat Ingrid Betancourt morgen vrij is.
Maar ik zie nu zo veel leugens en zo veel verdraaiingen van feiten van de regering "ogen dicht linksaf", dat er eigenlijk van alles te verwachten is.
Tja en dan Chavez die dan veel meer weet dan wie dan ook, maar ook veel meer liegt dan een klein kind wat stout is geweest. Zou die nu een oproep doen tegen een dode!!

Serieus nemen doe ik dit zooitje allang niet meer, maar deze leugens (als het zo is) gaat wel heel erg ver!

Groet
Alpha

Ps. hoop dat ik het mis heb.
Blogarchief