Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 9 maart 2008

Laptops FARC geeft links naar Obama, Chavez, Correa

De laptops van de FARC is een bom onder de stoel van verschillende regeringen.
Nu ben ik net wakker en met het nieuws dat ik zie is het net of ik nog slaap.
Uit de laptop van Reyes zijn wat brieven/documenten openbaar gemaakt.
Denk dat het geen zin meer heeft voor Chavez om te blijven ontkennen, natuurlijk ontkent hij alles.

Een document zegt dat Chavez hulp geeft aan de FARC en als Obama volgend jaar president is dat er meer hulp te verwachten is voor de FARC. De file's op de computer geven aan dat wat Colombia claimt dat Chavez hulp geeft bij de verkiezingsstrijd in Amerika.
Chavez ontkent dit en de Obama campagne heeft nog niet geantwoord op de aantijging dat er linken zijn tussen de FARC en Chavez.

De files bevatten duidelijke correspondentie tussen prominente leden en de FARC.

  • Reyes, FARC's minister van buitenlandse zaken en het publieke gezicht.
  • Manuel Marulanda, de 77 jarige "supreme" leider van de de rebellen.
  • Jorge Briceno, de gevreesde Veldmaarschalk
  • Ivan Marquez, De "rebel" die onderhandeld met Chavez. Er wordt verondersteld dat Marquez woont en leeft in Venezuela.
Een brief van Briceno met de discussie om het regime van Uribe te ondermijnen en zodoende een veilige haven te creëren voor FARC leden en om te onderhandelen over de vrijlating van gijzelaars.

Uribe zal geïsoleerd raken samen met de baas van het Noorden. Een duidelijke referentie naar president Bush, die jaarlijks 600 miljoen dollar in militaire hulp steekt.

Twee dagen voor zijn dood, Reyes verteld zijn secretariaat kameraden dat "de gringos" werken via en door de regering van Ecuador, zijn geïnteresseerd "in gesprek met ons over diverse onderwerpen."
Ze zeggen dat de nieuwe president van Amerika zal zijn Barack Obama. en ze merken op dat Obama de Bush administratie van de vrijhandelsovereenkomst met Colombia en de huidige militaire steun programma verwerpt.

Reyes zei in een reactie dat de VS dit verlangen publiekelijk kenbaar zou moeten maken.

Een ander bericht, van Reyes naar een lagere commandant toe en gedateerd 16 februari, met vermelding van een mogelijke aankoop van 50 kilo - 110 pond - van uranium.

Uribe-regering heeft aangevoerd dat de FARC op zoek was naar het bouwen van een vuile bom. Maar dit bericht over een ander motief: de verkoop van het uranium als winst oogmerk.


Nu wordt er al steeds linken gelegd naar Obama en met dit denk ik niet dat het een vergissing was met de "Che" posters in de kantoren van de campagneleider van Obama.

Bij nog meer nieuws over de inhoud van de laptops komen we uiteraard met een update.

Update:
Farc is ervan overtuigd da Obama de nieuwe president is van Amerika

Marulanda: narcotica contributie Cuba 230 miljoen dollar. Reyes bedankt Gadaffi voor 100 miljoen dollar. en nog veel meer.Groet
Alpha

Blogarchief