Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 21 maart 2008

Nero Chavez

De laatste woorden van Nero!
Toen men hem kwam arresteren liet hij zich doden met de woorden Qualis artifex pereo (Wat een kunstenaar sterft er met mij...). Hij liet het Rijk bankroet en in totale chaos achter.

Zo zal het ook ongeveer aflopen met Venezuela en dictator H. Chavez.

Chavez droomt nog steeds van zijn marxistische Zuid-Amerika en/of een iets groter Gran Colombia. Het idee om Bolivar te overtreffen en in de geschiedenis boekjes te komen als groots staats man die het verderfelijke kapitalisme heeft verwijderd. Maar Uribe zit hem behoorlijk dwars. Met de rest van Zuid-Amerika is hij al bezig met infiltratie met petro dollars van de Venezolaan. Vrijwel het hele contingent is links gekleurd en mede door zijn illegale campagne gelden voor linkse opposities.
Met de ultra linkse Presidents figuren als Morales (Bolivia), Correa (Ecuador), Ortega (Nicaragua) , Chavez himself en Cuba is hij dus al aardig op weg.

Maar dreigt er opnieuw gevaar voor een oorlog met Colombia? We weten allemaal de militaire actie van Colombia op een kamp van de FARC in Ecuador. Het gedraai van Correa en vragen aan Chavez wat hij nu moest doen. Maar Correa heeft gezegd dat als er ook maar 1 Ecuadoraan is gedood bij de actie er direct oorlog is.
Colombia heeft alle gedode guerrilla's meegenomen naar Colombia om daar verder uit te zoeken wie wie was. Nu is er een lichaam van wie men niet weet wie het is. Een familie in Ecuador heeft de vermissing van een persoon doorgegeven, Aizalia Franklin een slotenmaker die in het kamp verbleef. Er wordt nu onderzocht of het lichaam de slotenmaker Aizalia Franklin is.
Er zal wel druk getelefoneerd worden met Caracas denk ik zo.

Nicaragua.
Momenteel krijgt Nicaragua de nieuwe Russische helikopters geleverd van Chavez.
Nicaragua mag deze helikopters niet aanschaffen, maar vriendjes kunnen "stiekem" elkaar helpen. Waarom heeft Nicaragua deze helikopters nodig?
We moeten even terug naar 13 december 2007. Een uitslag van International Court of Justice (ICJ). Het ICJ heeft een uitspraak gedaan over de eilanden San Andres, Providencia en Santa Catalina (dit moet een rots zijn want op google Earth is het niet te vinden). Momenteel zijn het eilanden van Colombia en dat is al vanaf 1928. Maar Nicaragua maakt hierop aanspraak. Ze zijn niet echt gelukkig met deze uitspraak. En Zuid-Amerikanen nemen soms de uitspraken niet serieus, kijk naar de Falkland eilanden en Argentinië. En..... de eerder genoemde eilandjes van Colombia doen me denken aan de situatie van de Nederlandse Antillen, ze liggen voor de kust van Nicaragua. Alleen de reden is een klein beetje anders.

Dan hebben we nog een mega grote Ambassade Bolivarian, die wordt geïnstalleerd in Bolivia, voor de landen Cuba, Nicaragua en Venezuela. Dit alles volgens de President van Peru, Alan Garcia.
Direct vanuit alle hoeken worden deze berichten tegengesproken. Maar waarom ontkennen als er een nieuw gebouw gebouwd word als er al ambassades zijn.
Douglas Perez verklaard dat er in het nieuwe gebouw kantoren komen van de PDVSA, de bank voor Economie en sociale ontwikkelingen (BANDES) en een cultureel centrum.
En hij zegt dat het niet klopt dat het gebruikt gaat worden als een centrum voor training en propaganda voor de regering Chavez.
Het nieuws dat het zou gaan om een Ambassade "Bolivarian" is een schending tegen de soevereiniteit van Bolivia en het geeft een indicatie dat H. Chavez een "Bolivarian federation" wil stichten met hem natuurlijk als president, dit volgens Oscar Ortiz (oppositie Bolivia).

Dus toch een Nero Chavez?

Groet
Alpha

Blogarchief