Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 21 maart 2008

Sluiting Globovision?

Het gaat er naar uitzien dat de langste tijd van Globovision voorbij is.
Opnieuw dreigementen van Chavez voor sluiting TV station.

De verkiezingsstrijd voor burgemeesters en gouverneurs in november moet gewonnen worden voor Chavez. Een tweede afgang kan hij zich niet permitteren. Stel voor dat hij wederom verliest in 11 maanden tijd.
De polls wijzen een vet verlies voor Chavez aan, dus er moeten alleen maar leuke berichten komen over de steeds meer prozac slikkende president Chavez.
Of zou het de coca zijn (beide zijn fervente coca gebruikers) , Evo Morales (Bolivia) wil ook alle media de nek omdraaien die "alarmerende berichten vrijgeeft". Meer dan duizend brieven zijn verstuurd naar de media!!

Chavez heeft Globovision een vijand van de bevolking van Venezuela genoemd. Voor de eigenaar van Globovision, Alberto Ravell, heeft hij zijn eigen vocabulaire woordenboekje opengeslagen en hem "fascist, coup pleger, moordenaar en leugenaar genoemd. (het woordenboekje is niet zo groot van hem)

Dus minder dan een jaar geleden waar hij RCTV van de TV afknalde en nu door nog geen 25% van de bevolking gezien kan worden. Is het nu dus beurt aan Globovision.

Het zou wel een blunder zijn van Chavez om dit te doen. Nu kan hij nog goede sier maken met een oppositie kanaal door te zeggen kijk er is vrijheid van mening en Globovision kan gewoon uitzenden.
Maar er zijn al wel restricties opgelegd voor Globovision. Zo mogen ze al geen live reportages doen vanuit Miraflores en vanuit het ministerie van buitenlandse zaken. Alleen Globovision en RCTV hebben 'geen' toegang de rest kan gewoon uitzenden.
En als verslaggever van globovision moet je toch wel van uitzonderlijke klasse wezen. Misdaad verslaggever Lisette Villafranca zegt dat ze openlijk vijandigheden van Chavez supporters en van regeringsafgevaardigden ontvangt. Ik word beledigd op straat, bespuwt en er is zelfs een beker met urine naar me gegooid.

Een andere feit is dat als Chavez werkelijk Globovision sluit we exact dezelfde taferelen krijgen als met RCTV. Veel demonstraties en wat resulteerde in het verlies van het Reform op 2 december. En misschien worden de demonstraties wel heviger als hij besluit om Globovision te sluiten.

Ik denk dat we onderstaande clip wat vaker zullen zien. Het gaat over de 5 leugens van Chavez.
In deze clip zegt hij dat 1 kanaal meer dan genoeg is voor de regering (kanaal 8). Chavez heeft momenteel zo'n 10 kanalen die zijn boodschap uitbrengen en indoctrinatie beelden geeft.
Met het vertrek van Globovision is er dus geen enkel TV kanaal over die een andere mening geeft. En krijgen we dus alleen de verdraaide feiten te zien van de regering.
En wat Globovision laat zien zijn geen in elkaar gezette stukjes. Met een "alo Presidente" braakt Chavez zelf de onzin uit.

De oude clip die waarschijnlijk opnieuw "nieuw" wordt. (Engels ondertiteld)


Hier een Spaans geschreven artikel en exact dezelfde in het Engels.

Groet
Alpha

Blogarchief