Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 23 maart 2008

Uribe...zit hij fout?

De titel van de kop is misschien niet goed gekozen, maar er zijn zoveel verhalen over de FARC computers. Dus gaan we eens kijken of Uribe echt dom is. Voor jullie om zelf eens te kijken wat er waar is. Had ook kunnen kiezen "vanuit een andere hoek bezien".

Even het geheugen opfrissen voor degene die niet alles volgen.
De aanval van Colombia op het FARC kamp van Raul Reyes in Ecuador op 1 maart 2008.
Hierbij sneuvelde Raul Reyes, tweede man van de FARC en namen ze drie computers mee en wat externe geheugendragers. Later komt politie chef generaal Oscar Naranjo via een persconferentie met wat gegevens naar buiten wat op de computers stonden. Naranjo maakte bekend dat er 300 miljoen gegeven was aan de FARC door Chavez en dat er dikke contacten waren tussen Venezuela, Ecuador en de FARC.

We weten allemaal dat Colombia geld krijgt van Amerika en dat hetzelfde Amerika in de persoon van Bush gelogen heeft over de kernwapens van Irak. Dit was het goedmakertje voor Bush om Irak binnen te vallen.

1. Uribe zou dus dezelfde fout maken als Bush. Deze maakte de fout van massa vernietigingswapens op documenten.

2. Uribe zou wel dom bezig zijn geweest als hij Interpol gevraagd zou hebben om deze "Reyes" computers te onderzoeken en deze publiekelijk openbaar te maken. Colombia heeft Interpol volledige toegang gegeven om alles te onderzoeken en natuurlijk de computers.

3. Het is onmogelijk de harde schijf te manipuleren zonder "vingerafdrukken" te plaatsen op de harde schijf die niet ontdekt zouden kunnen worden door de forensische experts op computergebied.
Interpol forensisch experts zijn in staat om te ontdekken waar er enigszins enige documenten zijn gemodificeerd, gewist of toegevoegd na de aanval van 1 maart.

4. Meer dan 2000 photo's van Reyes en zijn FARC kameraden zitten er op de pc. Ook foto's met zeer "bekende" bezoekers in het kamp van Reyes. Hoe heeft het Colombiaanse leger deze foto's gemaakt?
Er was zelfs een foto op de pc die de Colombiaanse regering abusievelijk verkeerd beschreven heeft . Er werd gezegd dat het een minister was van Ecuador. Het bleek een authentieke foto te zijn van Reyes met iemand anders.

5. De autoriteiten van Costa Rica vonden 480.000 dollar "cash" in een huis van een FARC supporter vlakbij de hoofdstad van Costa Rica. De informatie was gevonden in de pc van "Reyes" dit zeggen de Colombianen en de officials van Costa Rica.

6. De Colombiaanse officials wijzen ridicuul de claims van de FARC af dat de pc's nooit de aanval zouden overleefd hebben. Meer dan de helft van de 60 aanwezige met de aanval op het kamp verklaren dat de meeste objecten een kleine beschadiging hadden.

7. Het is nog niet bevestigd, maar alle berichtgevingen gaan ernaar uit dat de onlangs aangehouden Victor Bout, Russische wapenhandelaar gearresteerd in Thailand ook uit de gegevens komen van de pc van Reyes.

Dan nu de Forensische Experts!

Na een interview werd er gevraagd aan verschillende forensische computer experts of het technisch mogelijk was voor het leger van Colombia om de computers te bewerken zonder enige vingerafdrukken achter te laten.
Het antwoord was van Jason Paroff, hoofd van de groep forensische operaties van computers van de Kroll Ontrack inc, 1 van de grootste data recovery firma's ter wereld: "Het zou onwaarschijnlijk zijn en zo geweldig moeilijk, zo niet onmogelijk om iets te veranderen en om bewijs achter te laten na het feit en als iemand opzettelijk bewijs erop zet dan zal Interpol dit vinden."

Dus of Uribe is een klein beetje de weg kwijt om Interpol dit te laten onderzoeken of.....Chavez en Correa zullen binnenkort open en bloot geëxposeerd worden aan de wereld als leugenaars en
terroristen vriendjes. De computer experts zullen dit keer de juristen zijn.

Misschien onnodig om te zeggen, maar de experts komen uit drie verschillende landen en gelukkig geen Amerika.

Groet
Alpha

Blogarchief