Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 maart 2008

Venezuela en Ecuador vs Colombia

Laten we maar gerust zeggen dat de situatie na de zondag matinee van Chavez op de TV er niet rooskleuriger op wordt.
Lees net een stukje in de krant dat minister van defensie en Generaal Gustavo Rangel bevestigd dat 85% van de bataljons nu aanwezig zijn aan de grens.

Even een opmerking van deze man. Hij zegt: "de mobilisatie van het leger is niet gericht tegen de Colombianen, maar tegen de "Empire". "Venezuela kan rustig slapen en vertrouwen op het leger"
Zulke opmerkingen van de minister van defensie en een generaal van het leger, nou dat belooft veel goeds.
Vraagje aan deze man. Als je de empire tegen wilt houden staan ze aan de grens met Colombia even verkeerd. En als de Empire komt, dan komen ze gewoon. En dat rustig slapen, kan je ook wel vergeten met een junk als president. Wie lokt wat nu uit!! Probleempje met Ecuador over een vermoorde terrorist en de terror breidt zich uit in het brein van Chavez. En Rangel luister, hij wil Colombia aanvallen en weet je wie dan de eerste slachtoffers zijn, ja juist.......de burgers van Colombia.

Laten we eens kijken, omdat ik denk dat het niet zo ver komt, naar de krachtsverhoudingen van de drie landen in het leger.

Hoe kan je dit makkelijker doen met een plaatje.
Nu mag Chavez zich momenteel iets sterker voelen op papier met de laatste aankopen, voornamelijk uit Rusland. Tussen haakjes ( Wat doen momenteel de Russen aan de grens met Venezuela en Colombia : Asimismo, comentó la salida de un helicóptero ruso con personal, material y equipo hacia la frontera. "Ese helicóptero salió en un primer viaje con 80 personas, hoy viajarán otras 80 y por tierra se han trasladado unas 200 personas más", subrayó.)
Nu niet direct heel slecht denken. misschien zijn de instructie boekjes allemaal in het Russisch en weten ze de knopjes niet te bedienen.

Nu zal het toch wel een enorm probleem worden om met de tanks door de jungle te trekken. Buiten het probleem wat links en rechts af is in het Russisch. Dus voornamelijk zal het een jungle gevecht worden. Tja en dan moet ik concluderen dat de Colombianen met ruim 40 jaar Guerilla gevechten tegen de FARC, ELN en nog wat andere groeperingen iets beter zijn voorbereid.

Momenteel door de dood van Raul Reyes zijn er vele die de FARC voor gezien houden. Ze deserteren momenteel aan de lopende band. Ook is er een nieuwe 2de man aangewezen, het is Joaquin Gomez. Maar waarom horen we niets van Marulanda, lijkt wel of deze 77 jarige verdwenen is.
We hebben ook een clip vlak na de bestorming van het FARC kamp in Ecuador. Raul Reyes is op het end ook nog even dood te aanschouwen.

Deze clip is in het EngelsAmerika heeft zoals verwacht zich vierkant achter Colombia geschaard. Bush heeft dit al verklaard. Ook de kandidaten zoals Obama, Clinton en McCain , scharen zich achter Uribe.

Tja en dan even kort overgaan op het probleem voedsel!!
Momenteel wordt ruim 50% van het voedsel geïmporteerd uit Colombia. Nu zitten de grenzen op slot, maar voor hoelang. Hoe gaat Chavez dit probleem opvangen.
Denk niet dat het hem in dank wordt afgenomen als er hier mensen gaan sterven van de honger.

Al met al een troosteloze zaak voor Chavez om een oorlog te beginnen. Hoop bombarie en populisme.
Maar met Chavez weet je het nooit. Hij geeft geen donder om zijn eigen volk.
Dus blijven we nerveus.

Groet
Alpha

Blogarchief