Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 16 april 2008

Chavez en zijn armoede beleid

Na bijna een decade Chavez aan het roer van het stinkend rijke Venezuela zou je toch mogen verwachten dat er een begin gemaakt zou zijn om de levensstandaard van de Venezolaan op een draaglijk niveau te brengen. De olie prijs breekt record na record en per dag komen er miljarden dollars binnen. Chavez werd president en de prijs van de olie was gemiddeld 12 dollar een vat en 1 jaar later was de prijs van de olie al verdriedubbelt. Nu wordt er US$ 114,31 betaald voor een vat.
En laten we niet vergeten Chavez predikt dat hij opkomt voor de arme bevolking van Venezuela.
Door dit feit is hij dus gekozen in 1998. Chavez wilde huizen bouwen, Chavez wilde alle lagen van de bevolking een menswaardig bestaan geven en met prioriteit de mensen die niets hadden.
Het schrijnende beleid van zijn voorgangers wilde hij wegvagen. Juist..... dus hebben we wat foto's die aantonen hoe Chavez in 10 jaar, langer dan welke president dan ook die president is geweest van Venezuela en met een ongehoord miljarden inkomen hier verandering in heeft gebracht.
Kan niet alle foto's kwijt heb een kleine selectie moeten maken van de ruim honderd foto's die gemaakt zijn in 2007. Voordat ik wat foto's toon, neem dit even mee in het achterhoofd.
We weten ook dat Chavez voedsel weggeeft terwijl hier niet genoeg is. Zie mijn vorige post.
We weten ook dat Chavez miljarden dollars uitgeeft aan militair materiaal. Alleen al in 2005 gaf hij al 5 miljard dollar uit in Rusland voor oorlogstuig. En dan het geld wat hij weggaf. Ik heb een lijstje wat overeenkomt met de periode, begin 2007, waarin de foto's zijn gemaakt. De bedragen zijn nu al flink anders geworden. En uiteraard zal ik iets vergeten zijn. De bedragen zijn in Dollars. Stel nu eens voor dat dit alles eens anders besteed was!!!!!!

Bolivia: 30 miljoen Argentinië: 4 miljard en 166 miljoen. Africa: 3.8 miljoen. Ecuador: 200 miljoen. United States: 200 miljoen. Cuba: 5 miljard en 17 miljoen. Dominica: 10 miljoen. Jamaica: 387 miljoen. Puerto Rico: 250,000. Dominican Republic: 156 miljoen. Caribbean: 792 miljoen. Brazilië: 4 miljard en 501 miljoen. Paraguay: 100 miljoen. Uruguay: 890 miljoen. Azië: 2 miljoen.

En ik heb het nu nog niet eens over de onzinnige nationalisaties welke ook miljarden kosten.
Zou dit dan nog bestaan? (Foto's zijn niet allemaal door mij genomen, klik voor vergroting)

Was een bibliotheek...................Ja hoor... je paleisje staat er nog... Miraflores... oude staat

Overnachten:

Zelfs een Spongebob! en als de stad je wegtrapt ga je lekker op het kerkhof liggen.

Boodschappen doen en eten:
Eigenlijk meer dan triest en dan maar geld weggeven en zeggen dat je een goede socialist bent.
Tien jaar Chavez en er is niets veranderd. Erger nog, de toestand is flink verergerd.
Het is jammer dat ik een keuze moest maken uit de foto's en in feite zegt dat al heel veel.

Vooruit nog een fotootje speciaal voor Chavez,
Groet
Alpha