Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 3 april 2008

Chavez gaat maar door met bedrijven nationaliseren

Nog geen week geleden kwam Chavez glunderend de huiskamers binnen met zijn bericht in een Cadena dat hij "Los Andes" had overgenomen. Gisteren op de radio een vleesverwerkende industrie die hij had overgenomen en met de mededeling dat de eigenaar geen cent vergoeding krijgt.

En nu wederom een flinke overname met de cement fabriek Cemez. Dit is een Mexicaans bedrijf.

Vorig jaar heeft Chavez dit bedrijf al een gewaarschuwd dat als ze zich niet houden aan de prijsafspraken en ook de cement blijft uitvoeren dit genationaliseerd wordt.

Hij heeft nu opdracht gegeven om dit bedrijf over te nemen tegen "elke" prijs.
Hier zal de president van Mexico niet echt blij mee zijn. misschien toch iets te hard iets gezegd tegen Correa in de "Rio Groep" afgelopen maand.

We praten niet over een kleine jongen in de cement industrie. Cemex is de nummer 3 in de wereld en van Mexico.

In 2007 nam Chavez ook al Cementos Andinos over, deze was eigendom van Argos CCB.CN in Colombia.

Hoor eigenlijk nooit meer iets van Cementos Andinos. Kan dus niet zeggen of het goed gaat of slecht gaat. Nu is het wel zo dat Chavez graag in het nieuws komt met een leuk resultaat. Afgelopen maand kon hij met trots vertellen dat CANTV 235 miljoen winst had gemaakt, na 1 jaar overname. Hij vergeet te vertellen dat het jaar daarvoor ruim 500 miljoen dollar was.

Alles wat deze man aanraakt gaat verkeerd dus ik denk dat we binnenkort boomsappen moeten gebruiken om de stenen te lijmen. Misschien zeg ik het een beetje cru, maar tot op heden gaat alles mis met wat hij doet, alleen de corruptie en de misdaad stijgt.

En dan vind Chavez het nog steeds gek dat er geen buitenlandse investeerders komen. Volgens hem is het klimaat bij uitstek geschikt om te investeren in Venezuela.

Chavez wurgt zichzelf door deze overnames. Het draagt niets bij om een productie te verhogen in zijn land. Extra productie is er niet. Integendeel door geen concurrenten over te houden zal de aandacht verslappen. Je bent in overheidsdienst en of er nu een zakje meer of minder geproduceerd wordt is niet meer belangrijk. En dit geld voor alle overnames die Chavez doet. Er komt nog bij kijken dat er geen innovatie nodig is om te overleven of om groter te worden, of om het product beter te maken.

Kijk naar Cuba, daar is alles van het Rijk en er is dus helemaal niets meer. Eens een wereld speler op de markt met suiker, olijven en ook toerisme. Nu een wereldtopper als 1 van de armste landen ter wereld. Even een weetje, 50 jaar geleden stond Cuba nog boven Japan als economische macht.
Als Chavez niet gestopt wordt gaat zoiets hier ook gebeuren en we zijn al aardig op weg om nummer laatst te worden, we zakken gestaag op de lijst.


Groet
Alpha