Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 16 april 2008

Chavez onthoudt de leugens niet meer

Het wordt steeds interessanter om te zien dat Chavez en Correa (president van Ecuador) zichzelf vast liegen in de situatie die ze zelf geschapen hebben.
En dan heb ik het nu over de leugens die gemaakt zijn over de terroristen groep FARC.
We weten allemaal nog wel denk ik dat Chavez en Correa samen een TV toespraak hielden over de kwestie Raul Reyes de tweede man van de FARC en welke om het leven kwam op 1 maart 2008. Raul Reyes had een kampement op het territorium van Ecuador.

In de rede die deze twee gaven op de TV werd er door Correa met krachtige bewoordingen ontkent dat de regering van Ecuador afwist van de aanwezigheid van Raul Reyes op het grondgebied van Ecuador en dat er totaal geen sprake van was dat er een ontmoeting zou plaats vinden. Chavez stond op nog geen 150 cm van Correa af en knikte eenstemmig mee met de uitlatingen van Correa. Correa had al eerder in de Rio Groep tegen Uribe met een laag taalgebruik hetzelfde gezegd.

Maar als je zoveel leugens moet onthouden dan kan het wel eens verkeerd gaan. Nu heeft Chavez in een toespraak gezegd dat Raul Reyes in Ecuador was dat de regering van Correa hiervan wist en dat er een afspraak gepland stond. Natuurlijk hebben we dit op een clip. En deze is verdomd lang. Een hoop gezever van Chavez dat signalen opgevangen kunnen worden en de positie gepeild kunnen worden en dat er dan gebombardeerd wordt. Hij zegt ook nog dat zelfs Marulanda dit weet en dan direct de benen neemt. En dat de mannen in hun slaap vermoord zijn en nog meer bla bla bla. Dan komt het dat hij zegt dat het regime Correa een afspraak hadden en dat zelfs de president van Frankrijk hier van afwist. Het zou gaan om de vrijlating van de derde groep gijzelaars, waaronder ook de naam Betancourt wordt gebezigd door Chavez. Daarna wederom een hoop bla bla bla.
Conclusie ze liegen dat het gedrukt staat. En deze twee zullen nu wel bonje hebben neem ik aan.
Nu kan Correa niet echt veel zeggen want die heeft de hulp van Chavez hard nodig. Maar aan de andere kant weet Correa ook dat Chavez geld doorsluist naar andere landen. Maar Chavez kan niet zeggen dat hij Correa in het zadel heeft geholpen met geld van de Venezolaan. En als Correa dit verhaal opsteekt dan valt hij zelf. Dus misschien komt Correa wel met een verhaal dat Marulanda in de fincas zat van de Chavezzies in Venezuela. Al met al zullen de leugens altijd uitkomen. Door dommigheid of door te denken dat je onaantastbaar bent.
Ben dus wel nieuwsgierig hoe Correa nu op deze attack van zijn sinterklaas gaat reageren.Groet
Alpha