Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 11 april 2008

Chavez wil IMF goud kopen, de inflatie heeft een record in 5 jaar en een rondje nationalisering

Het lijkt wel of Chavez haast heeft met zijn idiote nationalisering programma. In net 2 weken heeft hij overgenomen los Andes een groot producent wat melk en andere frisdranken levert, Cemex een Mexicaanse cement producent en direct hierbij de bedrijven Lafarge SA en het Zwitserse Holcim Ltd. ook cement producerende bedrijven, Sidor een staalfabriek waar Argentinië 60% en de werknemers 20% van bezitten, 32 suikerplantages die even werden onteigend.
Denk dat de haast wordt ingegeven doordat zijn termijn afloopt van 18 maanden dat hij per decreet kan regeren, als ik het goed heb in juli 2008.
Al de fabrieken en ondernemingen die hij nu even in twee weken heeft genationaliseerd zijn goed producerende bedrijven die al voor het land werkten. Nieuw personeel zal wel volgen, als het oude personeel op straat gezet wordt. Dus de hoge werkeloosheid zal hierdoor niet minder worden. Het feit dat chavista's werk krijgen en het geschoolde personeel ontslagen wordt is een aloud recept van Chavez. De productie zal hierdoor wel weer afnemen en dus wederom een actie van Chavez die verkeerd zal aflopen. Het verleden laat zien dat alle genationaliseerde bedrijven kampen met grote problemen en of totaal failliet zijn. Het is spijtig maar niet 1 ding waar Chavez zijn hand oplegde is uitgegroeid tot een succes. Zelfs zijn gezondheidszorg is een fiasco en zijn beleid om de criminaliteit en corruptie aan banden te leggen is alleen maar gegroeid.

Al het geld wat hiermee gemoeid is, is gewoon weggegooid en dat zijn miljarden dollars. De bedrijven brengen niets extra's en lost de problemen niet op waar Venezuela mee zit.

Erger nog Chavez gaat nog meer geld uitgeven en wel aan goud. Het IMF heeft problemen en wil hun reserve's goud verkopen. De prijs van goud staat een paar centen onder het all time record en Chavez heeft al laten weten dat hij wil kopen. Volgens hem is een derde van de goudvoorraad gestolen van Venezuela. Chavez zegt dat hij hiervoor geld heeft. Prettig voor de Venezolaan om te weten dat Chavez hier geld voor heeft. Maar heb niet het idee dat dit iets oplost voor de werkeloze Venezolaan. Deze wil een huis, werk, goede gezondheidsvoorziening, geen criminaliteit, etc.. etc.. Of hij moet broodjes goud gaan uitdelen.

De cijfers voor de inflatie zijn ook weer bekend gemaakt. De regering maakte heel blij bekend vorig jaar dat de inflatie voor dit jaar zo'n 11% zou bedragen. Vergis je niet dat is al een enorme inflatie. Europese landen doen er gemiddeld zo'n 3 a 4 jaar of zelfs langer over om de 11% te halen.
Dat 11% inflatie werd al lachwekkend ontvangen. Het mag duidelijk zijn waarom dit niet geloofd werd. In drie maanden zitten we nu al op 8.2 procent inflatie. De regering heeft heel snel hun prognose veranderd voor 2008 het inflatie cijfer op 19% gezet. Neem aan dat ze in juli wederom hun prognose zullen bijstellen. De verwachting van analisten is dat we ruim de 30% halen aan het einde van het jaar. Het is momenteel de hoogste inflatie in drie maanden gezien over de inflatie van deze periode in 5 jaar in Venezuela.


Groet
Alpha