Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 30 april 2008

Groeiend ongenoegen in Barinas over de familie Chavez

Hugo de los Reyes Chávez, vader van de president is alweer tien jaar gouverneur van Barinas.
En de tendens is dat ze niet allemaal echt blij zijn met de vader van Chavez en met de broers van Hugo. Het is meer zo dat de mensen in Barinas een beetje genoeg krijgen van de familie.

Een toespraak van Papa Chavez (PC) duurt ook al snel een paar uur. (We weten nu dat Hugo het niet van een vreemde heeft) Natuurlijk komen er genoeg mensen, er zijn altijd snuisterijen te verkrijgen, zoals shirtjes, petjes en er is een flinke tafel met drinken en kleine hapjes. Maar na een uurtje bemerk je dat de meeste mensen al weer naar huis vertrekken en P.C. staat dan tegen een halve lege zaal te brabbelen.
De meeste mensen zijn familieleden, kennisen en vrienden die blijven wel zitten. En dit is een teken aan de wand dat als zoiets gebeurd de populariteit verdwijnt .

In het arme Barinas valt rijkdom enorm snel op en de rijkdom van de familie Chavez geeft alom reden tot speculaties. De meest gestelde vraag is wel hoe het mogelijk is van een arme boer met een paar kippetjes en een paar varkens, nu zo'n enorme luxe te hebben. Het salaris van een gouverneur kan onmogelijk toereikend zijn met wat er de laatste jaren is gekocht.
En dat is niet alleen met P.C. zo, ook de broertjes zwemmen in rijkdom.
Wat doen de broertjes, buiten de gouverneur P.C. om aan werk. Er zijn immers nog 5 broers en ze spelen een belangrijke rol in de staat Barinas.

Argenis is secretaris in de de staat en met veel macht.

Anibal is de burgemeester van de stad Sabaneta. Hier zijn de gebroeders Chavez allemaal geboren.

Adelis werkt voor de bank Sofitasa, deze regelt het bankgebeuren in de staat. Adelis was ook verantwoordelijk voor de bouw van het voetbalstadion tijdens de copa America.

Narciso is voornamelijk politiek actief achter de schermen in Barinas.

Adan is minister van educatie. note: vandaag bekend geworden dat hij runner up is voor gouverneur van Barinas. En is per heden geen minister van educatie meer.
Dit omdat P.C niet verkiesbaar meer is en een van de andere broers nu niet echt geliefd is.

De inwoners zijn het meer dan zat met de arrogante Chavezzies. Even wat voorbeelden.

The gouverneur en zijn vrouw reizen in een karavaan van SUV's met politie escorte . Al het verkeer moet wijken als ze eraan komen.
De gouverneur heeft miljoenen dollars gespendeerd voor de bouw van een suikerfabriek en is nog steeds niet klaar. De bewoners verwachten ook niet meer dat dit ooit nog klaar komt.
En ettelijke miljoenen dollars voor de bouw van het voetbalstadion , wat wel is geopend, maar nog steeds niet afgebouwd is. En volgens Gehard Cartay, ex gouverneur van Barinas wordt er geld besteed in het "geheim", niemand weet waar het blijft. Er is geen transparantie en er wordt geen geld meer gestoken in de infrastructuur. Zelfs het salaris van de gouverneur is geheim.

We hebben natuurlijk ook de zaak Wilmer Azuaje, (zie vorige postings) deze heeft de explosieve groei van de Chavez fincas bekend gemaakt en de fincas die onder een andere naam zijn aangekocht voor de Chavez familie. Dit gaat in totaal ook om miljoenen dollars.

Dan hebben we nog Mama Chavez (M.C).
M.C. staat bekend om haar glinsterende juwelen en haar regelmatige bezoekjes aan de plastische chirurgie. Ze had een heel snel antwoord klaar, tegen de verslaggever, wanneer er hierna gevraagd werd en naar de beschuldigingen van de snelle rijkdom. Ze antwoordde met: "Het is gewoon jaloersheid, de mensen zijn onopgeleid en ze willen ons naar hun niveau trekken. Het zijn zielige lage levens!!!
Ze is zeker vergeten dat ze er zo uitzag en hier woonde en nu met haar zoontje, let op de juwelen (ringen) ! vergelijk foto uit 1992 en 2007 eens. In ruim 15 jaar is ze ook 15 jonger geworden en dan maar zeggen dat kapitalisme slecht is.
Antonio Bastidas, een buurman zegt: "Ik hielp hem vroeger met de slacht van zijn kippen en varkens. Ze verdiende net genoeg om rond te komen. Dertig jaar geleden kocht P.C. zijn finca en noemde het "La Chavera". Nu is zijn finca uitgegroeid tot een 150 hactare en er lopen melkkoeien, het is een soort "art" ranch geworden". En wordt er snel bijgevoegd, "hij heeft echt niet de loterij gewonnen".

De gouverneur en zijn zonen zien Barinas als hun persoonlijke haciënda zegt Azuaje. "Ze exploiteren hun naam, maar Barinas is niet van hun"!!!
Natuurlijk werd er geprobeerd om Azuaje in een verkeerd daglicht te zetten en de aanval kwam van P.C. Die verklaarde dat Azuaje bij prostituees over de vloer kwam en dat hij onlangs drugs had gebruikt in de TV studio. En dat hij zelf niets illegaals had gedaan of gelogen had. Azuaje liet direct een drugstest doen en deze wees uit dat hij nooit drugs had gebruikt zoals cocaïne of marihuana.

Wanneer je dit zo hoort en leest en ziet gebeuren, dan lijkt het erop dat daar waar het eens allemaal begon ook het punt is waar de versnelde aftakeling van de macht van Chavez zal beginnen, in de staat waar hij geboren is.

Groet
Alpha

Bron: el Nuevo Herald