Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 6 april 2008

Hoe ver gaat Chávez’ steun voor het terrorisme?

Gebeurd eigenlijk zelden dat ik het zo eens ben met een artikel die nu uitgegeven is door "Het Vrije Volk". Het gehele artikel heb ik gekopieerd inclusief de linken die de schrijver opgeeft.

Clark Kent 7 april 2008
Volgens buitgemaakte documenten heeft Chávez 300 miljoen dollar aan de terreurbeweging FARC gegeven om terroristische activiteiten te ondersteunen. Terwijl Colombia steeds meer op het Israël van Latijns-Amerika begint te lijken, manifesteren Chávez en zijn linkse maatjes in Ecuador en Nicaragua zich steeds sterker als sponsors van terrorisme. Nu het Colombiaanse leger 66 pond* uranium heeft buitgemaakt, voldoende voor een vuile bom, moeten we ons afvragen of Chávez' steun aan het terrorisme verder gaat dan alleen de FARC.

Colombia het Israël van Latijns-Amerika
Begin maart viel Colombia een basis van de FARC op Ecuadoraans grondgebied aan. Rául Reyes, de tweede man van FARC, en twintig van zijn kameraden kwamen om het leven. In plaats van Colombia te feliciteren met de dood van de tweede man van een terreurorganisatie die tienduizenden doden op haar naam heeft, werd het land zelf in het bankje der beschuldigden geplaatst.
Hoewel de OAS de aanval niet wilden veroordelen, hadden de meeste lidstaten kritiek op de schending van Ecuadors soevereiniteit. Ook Colombia zelf bood excuses aan. Maar waarom excuses aanbieden als Ecuador onderdak biedt aan terroristen die aanslagen plegen en mensen ontvoeren in Colombia?
Colombia wordt beter geregeerd dan (de meeste van) zijn buurlanden en voortdurend belaagd door terroristen die steun uit die buurlanden krijgen. Bovendien is Uribe, de president van Colombia, gehaat bij NGO’s over de hele wereld, terwijl zijn linkse tegenstrevers en terreursponsors op handen worden gedragen. Als het land terecht een aanval uitvoert op een basis van terroristen moet het zich daarvoor verantwoorden.
Geen wonder dat Rich Lowry Colombia het Israël van Latijns-Amerika noemt:
De bedenker van deze titel is overigens Hugo Chávez, die Colombia het nieuwe Israël noemde, wat niet als compliment bedoeld is. De linkse fellow travellers van de moslimterroristen die Israël belagen noemen Israël immers ook een terroristische staat, omdat het land zich met geweld verdedigt tegen terreur van de aanhangers van de religie van vrede. Het verwijt aan Colombia is ook een welkome afleiding van de binnenlandse ellende die het gevolg is van Chávez’ socialistische beleid.
Het bangst is Chávez echter voor wat de buitgemaakte FARC-computer nog meer onthult over zijn activiteiten als sponsor van terrorisme. Het steunen van de FARC met zo’n 300 miljoen dollar is in feite al een daad van oorlog tegen Colombia.
Steun aan linkse vriendjes in de regio
Niet alleen de FARC ontving steun van Chávez. Ook sluisde hij witgewassen geld door naar andere landen in de regio om daar de verkiezingscampagnes van linkse vriendjes mee te financieren. Zo heeft Chávez geprobeerd de presidentsverkiezingen in Argentinië te beïnvloeden.
Links met andere (islamitische) terreurorganisaties?
De grootste schok was dat FARC uranium in handen had gekregen, dat gelukkig eind maart werd buitgemaakt door Colombia. Aanvankelijk meende Colombia dat de FARC een vuile bom wilde maken, maar nu gaat men ervan uit dat het uranium was bedoeld om te verhandelen.

Voor het plegen van aanslagen met vuile bommen komen eigenlijk voornamelijk islamitische terreurorganisaties in aanmerking. Opvallend genoeg heeft Chávez reeds de vrees uitgesproken dat hij ‘ten onrechte’ beschuldigd zou worden van steun aan al-Qaeda.

Amerikaanse parlementariërs hebben al geëist dat Venezuela wordt toegevoegd aan de lijst van landen die het terrorisme sponsoren. Iets wat door anderen voor onwaarschijnlijk wordt gehouden, omdat Venezuela een belangrijke olieleverancier voor de VS is. Saudi-Arabië wordt immers ook als bondgenoot beschouwd in de oorlog tegen het terrorisme.
Niettemin kan het er toch nog van komen. Counterterrorismblog.org verwijst naar “een tot op heden onbevestigd bericht” van World Check, een financiële inlichtingendienst, dat Amerikaanse financiële autoriteiten in het kader van terrorismebestrijding onderzoek hebben gedaan naar miljarden dollars aan witgewassen geld dat werd verduisterd door hoge Venezolaanse functionarissen t.b.v. henzelf evenals wereldwijde terreurorganisaties. Dit alles op uitdrukkelijk bevel van Hugo Chávez. Naar verluidt zouden de VS van plan zijn om Venezuela officieel als sponsor van terrorisme aan te merken en beslag te leggen op alle buitenlandse tegoeden van het land.
Niet in de laatste plaats omdat de VS financiële en politieke banden hebben ontdekt tussen de Venezolaanse regering en de volgende wereldwijde terreurorganisaties, die allen op Venezolaans grondgebied actief zijn met de expliciete toestemming en steun van de regering-Chavez:’
Hezbollah
Hamas
Al-Qaeda
FARC
ELN
ETA
Het bericht is tot nu toe onbevestigd, maar mogelijk bevatten de buitgemaakte computers materiaal dat Chávez ernstig in verlegenheid kan brengen.
In een artikel van 30 maart herinnert world-check.com ons eraan dat Chávez, via de Venezolaanse ambassadeur in India, de Taliban na 11 september 2001 één miljoen dollar contant schonk:
Zogenaamd om humanitaire redenen, maar de Taliban sluisden $ 900.000 dollar door naar al-Qaeda. (Om riolering aan te leggen in de grotten van Tora Bora?)
Ook schonk Chávez miljoenen dollars aan Hezbollah, na afloop van de oorlog met Israël. Ook hier ging het om een schenking in contant geld, ingevlogen met vliegtuigen van de Venezolaanse oliemaatschappij Petroleos de Venezuela. Hezbollah gebruikte het geld om uit te delen aan Libanezen wier huis was beschadigd in de oorlog en hun steun betuigden aan Hezbollah. Niet lang daarna verschenen er billboards in Syrië en Libanon met Chávez en Hassan Nasrallah, waarop Chávez werd bedankt voor zijn steun.
Hezbollah in Venezuela
Op de website van vcrisis.com wordt uitgelegd hoe de Wayuu-stam, die op het La Guajira-schiereiland wonen – een gebied dat gedeeld wordt met Colombia, wordt geïnfiltreerd door Hezbollah (website offline wegens 'administratieve doeleinden').
Hot Air maakte er een video over. (Zie ook deel twee).
Gezien de aanwezigheid van Hezbollah in Venezuela en de goede banden tussen Chávez en Ahmadinejad hoeven we niet verrast te zijn als blijkt dat Chávez’ steun aan het terrorisme inderdaad verder gaat dan de FARC en ELN, zoals World Check ons in een “tot op heden onbevestigd bericht” voorhoudt.
Nieuwe Cuba-crisis?
Het artikel op vrcrisis.com meent dat Chávez zelfs uit is op een nieuwe Cuba-crisis. Maar hij zou weleens kunnen worden voorbijgestreefd door zijn vrienden in Nicaragua, waar Iran bezig is met een groot havenproject. Hiermee zitten de Iraniërs in Amerika’s achtertuin.
Iran heeft al aanslagen gepleegd op Joodse doelen in Zuid-Amerika, met steun van Iraanse ambassades. Via Nicaragua worden aanslagen op de olie-industrie in Mexico en Texas een peulenschil. Wie weet worden er ooit nog raketten geplaatst in het land, om de Sandinisten – ‘dappere strijders tegen honger, armoede en analfabetisme’ – te beschermen tegen agressie door de ‘kapitalistiese entiteit’.
Held van links
Laten we – voordat Venezuela het lot van Zimbabwe volgt – niet vergeten dat Chávez, net als Robert Mugabe ooit, een held van links is. In november 2006 tekenden de VS en Colombia een vrijhandelsakkoord dat nog steeds niet in het Congres in behandeling is genomen.
De door Chávez gecontroleerde vakbonden in Venezuela werken samen met linkse bonden in Colombia om hun collega’s in de VS te beïnvloeden en druk uit te oefenen op de Democraten om het akkoord van de agenda te houden:
El Loco’s pawns in Congress

*bij de 66 pond uranium gaat het om Amerikaanse ponden (66 pounds)


groet
Alpha