Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 11 april 2008

PDVSA kan de contracten niet nakomen

In mijn vorige stukje maakte ik gewag van het feit dat nationalisatie hier in Venezuela betekend dat het bergafwaarts gaat met het bedrijf wat wordt overgenomen door chavista's.
Onkunde om een bedrijf te runnen is wel de grootste boosdoener.
De PDVSA is zo'n enorm goed geolied bedrijf dat om zeep wordt geholpen door deze rode "vakmensen". Bij de overname schreeuwde Chavez dat de productie opgevoerd wordt en dat er dan wel ruimte is voor 100.000 man. Er werkte op dat moment zo'n 40.000 man bij de PDVSA en de productie was 3.2 miljoen barrels per dag (mpd).
Momenteel wekrt er zo'n 77.000 man bij de PDVSA en wordt er 2.3 mpd geproduceerd.
Geen idee wat al die mensen daar uitvoeren. Waarschijnlijk heeft elke koffiedame een hulpje om de koffie te dragen. Of elke productie werknemer een hulpje voor het dragen van de handschoenen. Door de verminderde productie is het logisch dat je de contracten of overeenkomsten niet kan nakomen.
We weten ook dat Ramirez tot begin dit jaar volhield dat PDVSA volop produceerde. De OPEC kwam al met andere cijfers dan wat er naar buiten werd gebracht door de PDVSA.
Ramirez hield heel lang stand dat de productie 3.2 mpd werd geproduceerd, terwijl het nog maar 2,3 mpd was. Dit moet toch wel pijnlijk zijn om na bijna tien jaar Chavez de productie van de olie nog niet eens op hetzelfde niveau te kunnen houden, maar aanzienlijk minder kan produceren.

Nu een stukje in de krant dat Venezuela niet overeenkomt wat in de contracten staat.
En in sommige gevallen minder dan 50% werd geleverd.
Moet wel zeggen ze hebben geprobeerd om het evenredig te verdelen als je het stukje leest. Het gemiddelde contract of overeenkomst met de levering is met een gemiddelde 20% afgenomen, uitschieters daar gelaten.

Het artikel is in het Engels, denk niet dat het veel problemen oplevert. Het is vrij duidelijk geschreven.

Is het dan alleen maar negatief!! Nee natuurlijk niet. Een lichtpuntje is wel dat niet alle olie met deze hoge prijzen wordt verkocht ten gunste van dit rovende en onbetrouwbare regime.


groet
Alpha