Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 19 april 2008

Tocuyito gevangenis (foto's) Venezuela

De laatste tijd horen we steeds vaker dat de criminaliteit oploopt, zelfs tot ongekende proporties.
Vorig "weekend" in Caracas waren er maar liefst 77 moorden gepleegd. Demonstraties in Caracas? welnee er was helemaal niets van dat alles. Toch was er wel iets, namelijk de viering van de half mislukte coup 2002. Chavez was heel eventjes geen president en na 72 uur of zoiets was hij weer terug, dit werd dus gevierd.
Even terug komen op de criminaliteit en vandaag een kleine belichting van de gevangenis Tocuyito die hier net buiten Valencia staat. (Google lokatie) . Laat ik voorop stellen dat als je iets verkeerd doet, dan hoort daar de wettelijke straf voor. Een gevangenis hoeft geen hotel te zijn, maar functioneel en in feite hoor je iemand voor te bereiden hoe hij terug moet komen in de maatschappij, na zijn straftijd.
De regering hoort ook te zorgen voor de veiligheid en van de gezondheid van deze criminelen.
Zorgt de regering wel voor dit, het zou wel moeten met een president die zegt dat hij sociaal is. Alles met wat hij doet gaat in het vaandel socialisme. Begrijp me goed, het was vroeger al geen lolletje om de gevangenis te zitten in Venezuela en geenszins te vergelijken met gevangenissen in Europa. Maar is er iets ten goede veranderd?
Zoals te verwachten was is het hier dus ook erger geworden dan voor de periode Chavez.

Tocuyito gevangenis is gebouwd voor zo'n 800 gevangenen en in 1998 volgens de officiële cijfers zaten er 924 gevangenen. Dus duidelijk te veel. Maar dit aantal valt in het niet met nu, Anno 2008 zitten er 1.683 gevangenen. Dat dit niet goed gaat is duidelijk te maken aan het aantal moorden wat gepleegd wordt in deze gevangenis. (note: dit geld voor alle gevangenissen)
Vorig jaar in 2007 werden in de Tocuyito gevangenis 12 mensen omgebracht en 28 gewond. In 2007 was Tocuyito hiermee 1 van de 5 meest bloedige gevangenissen in Venezuela.
In de eerste 26 dagen van 2008 waren er al 5 moorden te betreuren in Tocuyito.
Geen demonstraties in de gevangenis er werd ook niets gevierd, maar er werden wel 4 moorden gepleegd in de gevangenis in evenzoveel dagen in de laatste week, van woensdag t/m zaterdag.

Word er dan niet opgelet door de bewaarders van deze inrichting. Jawel, maar laten we eerst eens kijken naar wat de normen zijn of te wel hoeveel Bewaarders - Gevangenen.
Volgens de normen van de UN (United Nations) hoort er 1 bewaarder te zijn op de tien gevangenen. In dit geval met bijna 1700 gevangenen zou dit 170 bewaarders horen te zijn.
In Tocuyito zijn er momenteel minder dan 20 bewaarders. En dit moet dan verdeeld worden in een drie, achturige werkdag/schema. Dus zeg maar 7 bewaarders per werkdag. En deze 7 moeten dus bijna 1700 man in bedwang houden. Geen wonder dat het wel eens verkeerd kan gaan. We hebben wat foto's uit 2008 en als je deze ziet dan begrijp je dat het geen lolletje is om hier in de gevangenis te komen.

Klik voor vergroting op de foto.
Foto 1, de entree ziet er redelijk uit. Foto 2, de enige weg naar het gedeelte van de delinquenten. Foto 3, uitzicht op paviljoen 1

Foto 4, een betere kijk op paviljoen 1. Foto 5 "badkamers". Foto 6 kamer die alleen te verkrijgen is wanneer je de "baas" van de criminelen van deze sectie 500.000 Bs geeft ehh..... per week.

De rest spreekt voor zich denk ik


Denk niet dat je hier graag in de gevangenis wil komen, het ziet er niet echt lekker fris uit allemaal. Toch moeten hier ook mensen zitten die eigenlijk geen straf verdienen. Wil niet alle gevangenen uitlichten, maar wil er wel 1 aanhalen. De coup van 2002, Chavez reageerde nogal furieus op de werkers van PDVSA. Zo'n 13.000 werden direct ontslagen en verschillende werden vervolgd. Zo ook José Alejandro Nieto Nuñez, in 2003 werd deze man gearresteerd om dat hij mee had gedaan om een fabriek stil te leggen van de PDVSA. De man deed niet meer dan een nood proces om de fabriekin Yagua stil te leggen. Zonder dit zou er veel meer schade zijn ontstaan.
Volgens Chavez was dit staatsondermijnend en de man is dus vervolgd. Na een periode in de gevangenis van Caracas te zijn wordt deze man, ingenieur overgeplaatst naar
Tocuyito.
Het zal je maar gebeuren.
Er is wel 1 ding dat ik Chavez moet toegeven wat hij goed doet. Er word wel eens gezegd dat ik wat negatief schrijf over deze man. Dus bij deze een pluim in zijn reet.
De man maakt geen onderscheid met in of buiten de gevangenis het gaat allemaal op zijn sociale kijk slechter met alles.

Groet
Alpha

Ps voor meer gegevens over stemgedrag, wie er in de gevangenis zit. Wat ze gestemd hebben, hoeveel buitenlanders er zitten, waar de gevangen vandaan komen, op deze link.