Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 5 april 2008

"Update leersysteem", prijsverhogingen, tekorten en wat ander nieuws

Chavez verklaarde op afgelopen donderdagavond te stoppen met het nieuwe leersysteem. Dit systeem houdt in dat hij zijn geliefde Cubanisme wil in voeren, zie eerdere berichtgeving . Het is tegen de wet in om dit te doen en de demonstraties waren hevig. Bang voor verdere escalatie heeft hij dit uitgesteld tot 2009. In feite zegt hij met deze "geste" dat hij niet zo sterk meer in zijn schoenen staat als een jaar geleden. Een jaar geleden met RCTV zette hij wel door en verloor zijn reform. Nu zegt Chavez dat hij wel even kan wachten en dat het allemaal bespreekbaar is en was, dat "was" kunnen we wel schrappen, het werd opgelegd en er was geen ruimte om te overleggen.
De scholen die een normaal systeem hanteren zonder het marxisme willen uiteraard afstel van het nieuwe gehate systeem. Dit geld uiteraard ook voor de de ouders die een systeem met onderwijs in marxisme niet zien zitten. Er staan dan ook nog verschillende demonstraties gepland en ik zal met 1 van deze meelopen.

Na een decade Chavez hebben we hier allerlei tekorten, je kan het bijna niet zo gek bedenken of er komt een tekort. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat we een tekort aan autobanden zouden krijgen. Firestone zit met de handen in het haar, na een staking wordt er wel weer wat gemaakt maar er is geen rubber genoeg. Zelfs de visindustrie ligt gedeeltelijk plat. Er wordt dus ook voor de visliefhebber een offer gevraagd.
Ook worden er auto's terug gestuurd naar het land van herkomst. De auto industrie heeft al 37% minder verkocht dan vorig jaar. Al met al denk dat dit ook een hoop banen gaat kosten.
In Puerto Cabello staan genoeg auto's maar de licentie's worden niet gegeven om de auto's in de verkoop te zetten. Dit is doordat Chavez dit niet wil.
Met de stop op auto's zijn ook de onderdelen van de auto's gemoeid en op een gegeven moment zal dit heel hard aankomen bij de nu nog blije rijders.

Met het voedsel is het zo dat er nu zondagen zijn in Caracas waar openbare verkoop is van je runder en speklapje. Uiteraard zal dit gaan onder het toeziend oog van de politie. Ook het product rijst wat moeilijk te verkrijgen is zal daar in de verkoop gaan.

Dan hebben we nog steeds het melk probleem. Hij mag dan wel "Los Andes" hebben overgenomen en van Parmalat en Nestle alles ingevorderd te hebben, maar om nu te zeggen het is overal te krijgen is, nou nee!!! Waarschijnlijk nu als melkboer begrijpt hij ook dat je zonder winst niet kan produceren, dus de melkprijs gaat wederom omhoog. Het is dan wel niet spectaculair zoals de vorige keer, maar het zal 2 a 7 procent worden. En dat in nog geen maand na de vorige verhoging. En er worden nog meer prijsverhogingen verwacht van zo'n 362 producten.
Hoe de Venezolaan dit moet betalen met hun salaris wordt een raadsel. De salaris verhoging in de ronde van Chavez ( 1 mei ) mag wel fors uitpakken, met alle nadelige gevolgen van dien, want met een minimum van 640 Bs Fuerte kom je echt niet rond. En er zijn er bij die onder het minimum werken. Twee weken geleden in een cadena bezocht Chavez een stenenfabriek (coöperatie). En hij vroeg aan het meisje wat ze nu verdiende, ze zei zonder blikken en blozen 360 Bs fuerte. Chavez keek op en zegt: "dat is een een leuk salaris per week". Dat meisje zegt: " nee commandante dat is per maand".

Kan eigenlijk wel blijven schrijven met wat hier mis gaat, want er is gewoon te veel nieuws, nog een nieuwsberichtje. Heb laatst wat foto's laten zien over de belabberde staat van de ziekenhuizen. Onlangs was er een bericht dat door onderbezetting in het ziekenhuis voor bevallingen in Caracas op 1 avond 6 babies gestorven zijn. In het ziekenhuis van Maracay lijkt het niet beter te gaan met de gezondheidsdiensten van Chavez. Er is een conflict met de minister van gezondheid en het college van medici.
Ze zeggen dat alle beloftes niet zijn nagekomen door de regering en dat de beloofde spullen er niet zijn. Ze sluiten dus niet uit dat wat in Caracas gebeurde ook in de toekomst kan gebeuren in Maracay.
Waarom komen ze niet eerder zou je zeggen met de klachten. De staf van de ziekenhuizen of van hogerhand verbied het personeel contact met de pers. Maar nu met de trieste baby affaire komt er gewoon meer los.


Prettig weekend
Alpha