Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 6 april 2008

Venezuela land in Anarchie

Als chavista in Venezuela is de kans groter om miljonair te worden dan getroffen te worden door de bliksem wereldwijd. Als chavista heb je meer privileges dan de andere gewone burger. Zelfs als je het verstand hebt van een kluwen wol en alleen maar kan zeggen "ingewikkeld". Als bende lid van een wijk, krijg je zelfs wapens van de regering. dit uit het oogpunt van de bescherming van het land. Chavez heeft 1.5 miljoen reservisten die bij een aanval van bijvoorbeeld Amerika zich kunnen ophouden rond de bergen van de stad Caracas en dan guerrilla aanvallen kunnen uitvoeren tegen de "nieuwe" bezetters van de stad.
Volkomen onlogische gedachte, want je geeft "gangs" wapens. En wie zegt dat ze niet gebruikt worden tegen jezelf of tegen de gewone burger.
Helaas is het afgelopen week gebleken dat deze woorden en gedachtes waarheid blijken te zijn.
Na bijna een decade aan het niets doen tegen de criminaliteit, krijgen de bende leiders ook andere ideeën. Ze leefde al onder en boven de wet.
Op een persconferentie van 1 van de leiders van "el 23 de Enero" waarschuwde hij dat ze het zat zijn van de invallen van de politie en ze willen dat 1 van hun makkers vrijgelaten worden. dit speelde zich af in het westen van Caracas.
Er werd gezegd tegen Chavez dat er acties komen en dat deze niet vreedzaam zullen verlopen, als het bende lid niet vrijkomt.
Ook was het een protest tegen de media van de oppositie. Dit in het geval van de Anderson zaak die momenteel loopt. En de hoofdverdachte is nu momenteel weggepromoveerd op een positie waar hij niet aangeklaagd kan worden. Dit is een heel ander verhaal.

Nu denk iedereen, oke een persconferentie en dan klagen. Maar er zijn wat foto's van hoe ze dit gedaan hebben. En er zal ongetwijfeld wel een clip van komen. En als deze er is zal ik de clip als update erbij zetten. de groep el 23 de enero heeft voor het gemak op hun manier een gedeelte van de wijk afgezet.
Natuurlijk hebben we politie in Caracas, maar ehh...... ze waren bang. Er was 1 agent die niet bang was en die hebben ze totaal gestript en weer op blote voeten teruggestuurd.
De foto's zeggen denk ik meer dan woorden hoe Venezuela heel langzaam in een situatie komt die gecreëerd is door Chavez. We zijn niet meer ver weg van een totale anarchie.
klik op foto voor vergroting.En de persconferentie die gegeven werd door de groep el 23 de enero.

Wordt dit het vooruitzicht van Venezuela of is het echt tijd geworden om Chavez eens af te zetten. Wie maakt nu waar de dienst uit. Denk wel dat er kopje thee gedronken wordt en dat Chavez belooft om niemand meer te arresteren. Hij heeft deze groep nodig om de verkiezingen te winnen.

Groet
Alpha