Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 4 april 2008

Venezuela op de terroristen lijst en waarom niet alleen de regering!!

Zag een opmerkelijk stukje schrijven vandaag. Het begin stukje van zijn schrijven wekte een beetje wrevel op, maar na het artikel tweemaal gelezen te hebben zie ik bijna alleen maar voordelen in de aanpak die Alek boyd beschrijft.

A. Boyd haalt eigenlijk heel hard uit naar Amerika om Venezuela op de lijst te plaatsen van staten die terroristen sponseren.
Hij noemt het de grootst mogelijk blunder in de historie die ze kunnen begaan tegen H. Chavez.
En dat het van een ongelooflijke ignorantie toont en een extreme lompheid van de vertegenwoordigers om Venezuela op de lijst te plaatsen. Venezuela heeft dan te maken met een Embargo die ook geld voor Cuba.
Het houdt dus in dat Chavez vanaf de plaatsing op de lijst Amerika voor alles kan beschuldigen.
Voorbeeld: Er is geen melk en dat komt door Amerika. Voor elk tekort wat er ook maar komt, zal Amerika hiervoor de schuld krijgen. Even anders gezegd, voor elke mislukking van Chavez, gaat de schuld naar Amerika. Niet dat er veel veranderd, nu geeft hij ook Amerika de schuld, maar toch ligt het dan anders. Hij zal zelfs het recht van vrije meningsuiting, wat momenteel aan banden ligt, kunnen schuiven op Amerika. Kijk naar Fidel hoe hij dit deed!
We krijgen dan werkelijk een replica van Cuba.

Interpol zal binnenkort wel met een rapport en tot de conclusie komen, dat de documenten op de FARC computers origineel zijn. En dat er nog net geen kindjes zijn gemaakt in het bed waarin Chavez en de FARC sliepen. Er zal dus aangetoond worden dat er vanaf 2001 guerrilla's op het grondgebied van Venezuela bivakkeerde. Dat wat Chavez keer op keer ontkent.

Maar Venezuela en de Chavez regering kan ook losgekoppeld worden. Waarom een heel land straffen voor iets wat het overgrote gedeelte van Venezuela verafschuwd in Chavez.
Dus als de Congresleden van Amerika werkelijk een straf moeten uitdelen pak dan Chavez en de leden van zijn regime aan. En zet dit zooitje in een lijst van sponsers van het terrorisme. Is dit mogelijk? Jawel dit kan dus ook. In Europa bestaat er al zo'n lijst voor individuele.
Bij plaatsing op deze lijst is het mogelijk om alle bank rekeningen en tegoeden en goederen worden bevroren, geconfisqueerd, visums kunnen geweigerd worden, je kan alles monitoren van deze personen en elk spoor volgen naar het buitenland en daarop maatregelen nemen.
Interpol heeft dan de bevoegdheid voor internationale arrestaties.
En er zijn nog meerdere opties mogelijk waar we nu nog niet aan denken.
Dus waarom een hele natie straffen, als je dit ook per individu kan doen.

Neem van mij maar aan dat dit rode zooitje op 1 ding uit is en dat is een vette knip, dus waar kan je ze het hardst aanpakken. En het voordeel is ook dat er minder geld verdwijnt van de Venezolaan naar het buitenland om andere regimes te steunen. Elke Chavista is dan bekend en het spoor kan gevolgd worden.

En laten we eerlijk zijn Hugo Chavez is degene die de FARC steunt. De meerderheid van de bevolking in Venezuela zoals elke andere latijns Amerikaan wil gewoon in vrede leven. En zij zullen Uribe steunen in zijn beleid om de FARC voor het gerecht te brengen.

Groet
Alpha