Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 2 april 2008

Vernieuwd onderwijs

Ik had al eerder vermeld dat er een nieuw systeem komt voor het onderwijs. Volgens de broertjes A en H Chavez is het onderwijs ernstig aan vernieuwing toe. Het oude systeem waar zonder enig rode ideologie de kinderen worden onderwezen deugt niet langer meer.
Deze week is er geen onderwijs voor de kinderen die op privé scholen zitten. Dus die meid van ons is nu ook thuis. Alle leerkrachten van de privé scholen werden verplicht om een stoomcursus "Sistema Educativo Bolivariano" te volgen. Dit is niet anders dan een voorbereiding om de idioterie te leren van onder andere massamoordenaars zoals Che Guevara, Marx, Leninisme, Fidel Castro en jawel de speeches van H. Chavez. De kinderen moeten dus al vroeg met het communisme in aanraking komen, zodat ze later als 1 blok "hefe" roepen als Chavez op de TV verschijnt.
Chavez verkracht zijn eigen grondwet die hij in 1998 heeft aangenomen. en hij verkracht de mening van het volk die tegen zijn constitutionele veranderingen waren. hij overtreed in totaal twee wetten, maar dit zal hem niet deren. De tijd om terug te slaan komt en die zal zoet zijn.
De leerkrachten van de openbare staats scholen die zijn vorige maand al op de rode stoomcursus geweest.
In plaats dat deze twee idioten nu eens de kwaliteit zouden verhogen in het onderwijs, de veiligheid op de scholen verbeteren, het sanitair wat in 7 van de 10 gevallen niet werkt verbeterd, de gratis maaltijden ook daadwerkelijk zou verstrekken, dan zou iedereen blij wezen.
Nu is het onderwijskwaliteit zo belaberend dat Chavez de examens heeft moeten afschaffen, omdat geen student de eindtoets met goed gevolg kon afleggen en dat na 7 jaar de vragen ieder jaar makkelijker te maken.
En nu dus als een duidelijk onvermogen om iets in positieve zin te veranderen wordt er straks uren verspilt in de week voor het ultra linkse gedachtegoed. Het zal zeker niet te goede komen van de kwaliteit.
Natuurlijk zijn er protesten. De media is opgezocht en vorige week werd er een brief die eerder naar A Chavez is gestuurd behandeld op de TV. Zelfs de rechter doet niets tegen het feit dat Chavez de grondwet overtreed. Afgelopen maandag was er een straatprotest in Valencia en voor deze week word er wederom iets georganiseerd waar we als ouders bericht van krijgen.

Dat het er vreemd aan toe kan gaan wil ik laten zien in een video clip van een Colombiaan die hier op de universiteit studeerde.
Hij begreep niet dat er tijd werd besteed aan lessen van massamoordenaar Che lessen over Chavez, Fidel Castro en uitsmijtertje Pancho villa,
De jongen studeerde aan de medische faculteit in Venezuela en beklaagde zich bij de professor.
Hij verteld dat hij klaagde omdat er geen medicijnen studie werd gegeven, geen biologie maar dus wel de ideologie van de eerder genoemde Che en Pancho.
Uiteindelijk werd deze jongen bedreigd, mishandeld en is met een rotvaart teruggegaan naar Colombia. Alleen omdat deze jongen wilde leren waarvoor hij kwam, hier iets van zegt en dat hij moest vluchten, zegt al genoeg over de vrijheid die we straks dus allemaal verliezen.


Dat de oppositie hier in Venezuela sterker wordt is dus geen wonder. De mensen komen in opstand om dat hun hoogste recht wordt ontnomen "de vrijheid". Nu kunnen al die rode idioten wel lopen schreeuwen dat de rijke moeten inleveren en dat ze daarom demonstreren. Maar wat is rijkdom zonder vrijheid om dit uit te geven. Vrijheid is het hoogste goed en daar wordt de strijd geleverd. Degene die iets bezitten, de zogenaamde kapitalisten, bezitten iets anders dan geld. Ze hebben geen hoofd met zaagsel er zit verstand in, dit in tegenstelling met de ultra linkse hap.

Uiteraard zal ik hier zeker op terug komen er zijn dus updates te verwachten op de posting.

Groet
Alpha