Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 5 mei 2008

Bolivia "SI" Chavez "NO"

Er is een referendum gehouden in Bolivia over de autonomie van de regio Santa Cruz.
Met dit referendum heeft Evo Morales een zeer pijnlijke nederlaag geleden. De uitslag was 86% voor autonomie en slechts 14% tegen.
Nu zou je denken dat is pakkie aan voor Evo Morales. Hij als president heeft het al in een paar jaar voor elkaar gekregen om het land te verdelen i.p.v. een sterke eenheid te maken van zijn land.
Er hangt van alles in de lucht momenteel, want Morales heeft al te kennen gegeven dat hij de uitslag niet accepteert. Het wordt zo wie zo spannend voor hem. En of het nog niet genoeg is er zijn nog drie referendums op komst voor autonomie. De staten Beni, Pando, en het gas rijke Tarija.

Maar hij krijgt hulp, de reïncarnatie van Bolivar (zoals hij graag beweerd) Hugo Chavez gaat zich ermee bemoeien. Hij als president van Venezuela, dus wat moet hij met een binnenlandse aangelegenheid in Bolivia, accepteert het referendum niet. Chavez kon verklaren dat het de Bolivian oligarchs en fascistische groepen waren die verantwoordelijk zijn voor het verlies van Morales. En dat het niet te accepteren is. Denk dat de ALBA nu ook op zijn gat ligt.
Uiteraard hebben we hier nog een president van het Nationaal Assemblee zitten, die zich niet met de uitslag kan verenigen. C. Flores kon vanuit haar huiskamertje bekijken dat het niet allemaal juist is verlopen. Wie vraagt haar nu eens naar de einduitslag van het verloren referendum op 2 december 2007? Ze kan deze nog steeds niet geven!! Maar ze kan wel direct zeggen dat het allemaal niet klopt in Bolivia. Ze noemde het zelfs een "totale mislukking" wijzend naar het hoge percentage van onthoudingen en de gevallen van fraude!! Het aantal onthoudingen die zijn opgegeven door de regering van Bolivia was 40%. Dit is inderdaad meer dan normaal.
Maar daarom hoeft er nog geen fraude gepleegd te zijn. Flores is hier zo verwend met al die speciale knoppen op de smartmatic.

Ook had Chavez het nog even over de aankomende verkiezingen in zijn alo presidente.
Hij benadrukte dat deze verkiezingen enorm belangrijk zijn en dat "separatisten" bezig zijn om het land te verdelen. De oppositie wordt met deze opmerking nu al het verdachte bankje ingedrukt. Er is een leuke clip die alles uitlegt wat Chavez ervan vind. Gek als hij is met landkaarten en stiften begint hij in te kleuren wat de separatisten van plan zijn. Uiteraard krijgen de separatisten hulp van de CIA. Je vraagt je af hoe zo'n man op zulke psycho ideeën komt

Rosales heeft al direct een opmerking geplaatst over deze "nieuwe" uitvinding van Chavez.
En zegt dat het meer is om de bevolking te misleiden en de aandacht af te leiden van de grote problemen waar het land in verkeerd, zoals voedsel problemen.

Groet
Alpha

Blogarchief