Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 30 mei 2008

Chavez doe nu eens wat goeds

Wordt wel eens moe van al het negatieve nieuws. Het lijkt wel of iedere dag hetzelfde nieuws over ons neerdaalt. Het zijn dan wel andere nieuws berichten die je leest, maar echte leuke dingen zijn er vrijwel niet te vinden. Ze zijn er wel, maar dan moet je de trouwpagina's openslaan in de krant.
Of je moet hetzelfde gaan doen wat Chavez doet, je maakt van slecht nieuws een leugen en je zegt dat de CIA dit zo geregeld heeft.
Het lijkt wel of iedere dag een herhaling is van de dag daarvoor.
Ik kreeg een paar aardige foto's opgestuurd van een hele trouwe lezeres en ik zag de foto's en dacht hier kan ik wel iets mee. Verschillende foto's komen ook uit Valencia. Ik wil het eens hebben over de mentaliteit van de Venezolaan en wel in de brede zin van het woord mentaliteit. Nu is het niet mijn bedoeling om dit geheel uit te diepen. Voor de goede orde, niet iedere Venezolaan heeft een laksheid, verkeerde normen en moraal die verkeerd is, het ligt er ook aan hoe je bent opgegroeid. Je neemt snel iets over, wanneer dit een normaal iets is in je omgeving. En niet iedereen kan buigen op een complete schoolopleiding.
Bij deze wil ik het eens ergens luchtig onder de loep te nemen. Verschillende foto's zijn echt wel lachwekkend en andere foto's...tjs daar gaan je wenkbrauwen van fronsen.

Note: de meeste foto's kan je vergroten door erop te klikken!
Het strand.
Je gaat een dagje naar het strand om te relaxen. De meeste Venezolanen houden dan van het feit dat de auto zo dicht mogelijk bij hun moet staan en het liefst naast de badhanddoek. Deze Venezolaan deed iets verkeerd.Heb je eindelijk een plekje gevonden op het strand en je ogen gaan de omgeving verkennen. Lekker rustig relaxed zie je dan dit gebeuren een vrouw die haar benen scheert op het strand.
Vorig jaar wilde Chavez het ontharingscrème verbieden, is dit iets wat nu vaker gaan zien?Over het algemeen zijn de stranden echt wel mooi. Maar door de laksheid van de regering, ze ruimen echt niets op wordt het steeds erger.
De weggooi mentaliteit van de Venezolaan. En dan de zwervers en zwerfhonden die ook hun duit in het zakje doen om zwerfvuil te veroorzaken.


Ook de mensen die een leuk bootje hebben gooien hun overtollige rotzooi in het water.
Echt plezierig zwemmen lijkt het me niet.

De overheid.

We hebben het even over de overheid wil hier niet veel meer over zeggen dan dat het een zooitje ongeregeld is. En ze geven de verkeerde indruk. Neem nu het vuilnis, het is net als met veel dingen een geweldig voorbeeld voor de Venezolaan om verkeerd om te springen met het Milieu. Gooi maar op straat, eens wordt het wel schoongemaakt.
De foto is gemaakt in Caracas tijdens de problemen met het huisvuil.
En tot op heden zijn er nog problemen in het hele land met dit vuil.

Dan deze.... een stortplaats volgens het bordje waar het verboden is om je vuil te storten? Ik kan de mensen wel begrijpen die hun vuil hier neersmijten. De met record opbrengsten gezegende olie regering kan makkelijk hier iets aan doen. Door het vuil op te halen met een regelmatige dienst van de vuilniswagens.
Maar als de regering al zo laks is met dit, om te lozen in het meer van Valencia is het niet verwonderlijk dat ze er geen kijk op hebben wat ze doen met het milieu.

Transport.
Hier kan ik wel tien artikelen over schrijven, maar bij deze een paar aardige foto's.

Denk niet dat deze man zijn auto heeft omgebouwd op gas!
De benzine is nog geen 3 cent een liter. We mogen dus aannemen
dat deze gastank bestemd is om voor het koken.
Alles mag hier!! Weet niet of deze chauffeur zonder een "BOEM" is aangekomen.
Een wax beurt zal niet veel helpen, maar het is wel veilig voor deze eigenaar om buiten te parkeren. Zal niet zo snel gestolen worden.Deze eigenaar is trots dat hij in een "HUMMER" rijdt.
Achterste raam heeft hij dit met trots geschreven.Een TAXI nemen in Caracas heeft wel iets speciaals!
Nogmaals alles mag hier in dit land!!Even doorbijten en flink zijn als er geen ruimte meer is in de auto.
De foto is gemaakt op de snelweg met 120 kilometer per uur.Tja, wat doe je als je geen auto hebt, maar een motor.
Geen probleem, kinderen pletten en met z'n vieren een eindje om.
Enne....ik heb de indruk dat we hier praten over een "agent" met zijn eigen motor. Diensttijd of vrije tijd?

Taalgebruik.


Ja dat is een heikel punt. Veel Venezolanen hebben nooit een schoolopleiding afgemaakt en/of zelfs op school gezeten. Maar van een krant mag je toch wel verwachten dat je JEEP kan schrijven in plaats van "YIP"
En Chavez heeft nog wel "mission Ribas" ingevoerd.
Geweldige campagne van de missie "Ribas"
Eh..... geen wonder dat de mensen fouten maken als de regering niet eens weet hoe je "inscripciones" schrijft!!!


Dus deze fout is ook snel gemaakt!!

Salon de Billares en geen Bilyares.

Vraag me af hoe het biljard er binnen uitziet?Tot slot deze foto, kan echt niet alle foto's kwijt een volgende keer meer.
Deze foto komt ook uit Valencia.
En zo voelt het ook wel aan, je loopt met alles tegen een blinde muur aan.
Eens hoop ik dat de mensen hun ogen eens openen. Een geweldig mooi land met de verkeerde regering. Ze beloven van alles en niets word gerealiseerd.Enige eerdere fotoartikelen zijn.
De ziekenhuizen van Venezuela, Vuilnisproblemen, Venezolaanse supermarkten, Tocuyito gevangenis, Chavez en zijn armoede beleid.

Groet
Alpha

Blogarchief