Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 19 mei 2008

Chavez speelt Interpol

Het moet echt niet gekker worden met die man. Nu heeft Chavez er al een handje van om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. Maar de show die hij onlangs gegeven heeft is wel een van de beste in zijn carrière als clown.
Natuurlijk hebben we een Jaime Bayly en zijn commentaar is op het gestuntel van Chavez uitmuntend.
Chavez gaf een persconferentie en een journaliste stelde een hele goede vraag. De vraag van de journaliste aan Chavez was of hij dhr. Noble van Interpol, degene die de persconferentie gaf in Colombia, zou ontvangen om uit te leggen het hoe en wat van de resultaten van het onderzoek.

Chavez kon in eerste instantie geen antwoord geven. Je ziet hem gewoon met open mond zitten en wat stamelen en hem snuffelen in papieren of wat dan ook. Compleet van slag was de populist die eigenlijk nooit om een antwoord verlegen is. Je ziet hem luisteren in zijn oordopje. Er werd snel wat info gegeven. Je hoort zelfs mensen lachen op de achtergrond om zijn domme gedoe.
Hij was helemaal verstomd en kon geen woord uitbrengen. En dat op een normale vraag.

J. Bayly geeft een commentaar dat het met een korte zin, zoals "ik wil hem ontvangen of nee ik ontvang hem niet" kon worden beantwoord. hij zegt ook nog dat zo'n vraag heel gemakkelijk kon worden ingestudeerd. Het is te verwachten zo'n vraag gesteld word!

Chavez geeft geen antwoord op de vraag even later zegt hij dat Europa (de journaliste was een Spaanse) een kapitalistisch bolwerk is en dat de mensen een slachtoffer zijn van het kapitalisme.
De televisie, radio, de kranten ze zeggen allemaal dat ik een dictator ben. In de ontwikkelde landen noemen ze me zo. hij doet dit heel theatraal.
Maar niemand vroeg hem dit!!!! En dan zegt hij jullie zijn (de journalisten) allemaal slachtoffers van dictators!!

Even later geeft hij een show, voorstelling weg en doet of hij Interpol is. Hij stopt een beschreven papiertje in de binnenzak van "Osorio", babbelt wat verder zegt dat Osorio is vermoord en haalt het papiertje weer uit de binnenzak van Osorio. Laat de journalist lezen wat er op het papiertje geschreven staat en ze moet het oplezen. De naam Chacin valt en Chavez heeft de moord opgelost. Chacin is de dader.

Met deze mislukte show wil Chavez dus zeggen dat alles is opgezet door Interpol. Hoe simpel kan je zijn om een papiertje te vergelijken met computers die heel degelijk zijn onderzocht op de authentieke waarde.

Ik heb niet alles vertaald, maar het is denk ik wel te begrijpen als je nu de clip ziet.
Heel vermakelijk zoals Chavez zich te kak zet. En geen antwoord geeft!Groet
Alpha

Ps. er zijn nog drie delen van J. Bayly voor de Spaanstaligen en ze zijn allemaal top.

Blogarchief