Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 20 mei 2008

Chavez steunt Morales met een flinke donatie voor het aankomende referendum. En een dodelijk weekend in Caracas.

Afgelopen weekend gaf Chavez aan Evo Morales (president van Bolivia) een cheque van US$ 271.000. Deze is bestemd om het aankomende referendum te steunen van Morales.
Het zit Chavez nog steeds niet lekker dat er een referendum verloren is in Bolivia en hij heeft al de wonderlijkste uitspraken gedaan over de CIA, oligarch s en hij wil niet met zijn armen over elkaar gaan zitten als er in Bolivia de oppositie gaat winnen. De eerste "aid" voor Morales in deze crisis is dan maar wat rondstrooien met Venezolaans geld in Bolivia. Het ontgaat Chavez gewoon dat zijn eigen land gewoon helemaal naar de knoppen gaat. En dat hij met dit geld, wat nu in een bodemloze put gegooid word, veel betere dingen had kunnen doen.

Zo'n beetje alles wat je maar kan bedenken is dringend aan verbetering toe. Er zijn zoveel urgente problemen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien.
Chavez wil maar 1 ding en dat is "belangrijk" zijn in de wereld politiek. Dat zijn eigen volk zo langzamerhand begint te creperen interesseert hem totaal niet. Ach vanuit de tuin in Miraflores met bedienend personeel een prachtig grasveldje en hangmat is het heerlijk vertoeven. Terwijl op nog geen 500 meter afstand de mensen worden doodgeschoten.

Afgelopen weekend in Caracas 70 moorden het is niet veel als je het heeeeeeel snel zegt met een hete aardappel in je mond, geen mens verstaat het.

Laten we nu eens een paar gevalletjes aanhalen van schietend Caracas.

Een meisje van 6 jaar zit op de bank op zondagmorgen 08.30 in het huis van haar vader en moeder. Een flinke explosie en het meisje wordt getroffen door een kogel en overlijd.

Twee kinderen van 11 en 13 jaar oud worden overhoop geschoten in Petare. Wat deden deze kinderen fout??? De fout is dat ze op straat liepen. In het eerste geval was het meisje wat binnen zat, dat kan dus niet. Het tweede geval is lopen over straat, dan kan dus niet. Misschien autorijden?
Een kind van elf jaar zat in de auto (Jeep) op de achterbank en keek over de straten terwijl zijn vader door Petare reed. Een iets ouder kind wordt achterna gezeten door een "gang" de jongen wilde in de Jeep klimmen. Een schot valt en het kind van elf is dood.

Zelfs naar de kapper gaan is dodelijk!! Een klant loopt de zaak uit en komt midden in een gevecht tussen twee bendes. Een kogelregen en hij wordt door meerdere kogels getroffen.

Wanneer je de krant openslaat kan je veel van deze "onschuldige" moorden lezen. Dit is nu even een kleine aanhaling wat er gebeurd in 1 weekend. En er vallen 70 moorden te betreuren in Caracas, het is niet eens een record, dit betekend dat het gemiddelde al bijna verdubbeld is met een 7 maanden geleden. We hadden het toen over 30 a 40 moorden per weekend.
En onze criminele minister van justitie Chacin zegt dat "mission seguridad" zijn vruchten afwerpt en dat er beduidend minder moorden zijn dan eind 2007!!

Chavez denk eens aan je eigen volk, geef minder geld uit aan andere landen, besteed minder geld aan oorlogstuig voor je militairen. Je kan ook de "oorlog" in je eigen land eens aanpakken.

Groet
Alpha

Blogarchief