Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 8 mei 2008

Chavez: Venezuela tolereert geen afscheiding in Bolivia. En ze moeten in Zulia over onze lijken heen

Er zijn hier weer wonderlijke uitspraken te noteren.
Chavez heeft verklaard dat hij niet met de handen over elkaar gaat zitten als de oligarch's de CIA en de Empire het volk van de Boliviaan de "hope" gaan ontnemen. Hij tolereert in Bolivia geen afscheiding. Wat deze man nu precies bedoelt weet ik niet, hij vertelde niet wat hij in gedachte had. Bolivia heeft een referendum gehad (zie mijn eerdere post) en dat is nogal desastreus verlopen voor Morales. Chavez heeft al eens eerder geroepen dat hij desnoods met militaire kracht Morales zal bijstaan. Laten we nu eens aannemen dat hij dit gaat doen. Hoe gaat hij dit doen. Per boot komt hij niet in Bolivia, over land gaat een beetje moeilijk, door de lucht dan moet hij altijd toestemming vragen van andere landen. Even duidelijk maken met een landkaart.
Klik voor vergroting
Denk dat het probleem wel te zien is. Wat overblijft is dus duidelijk dom gelul of hij gaat echt een grens te ver. Wat heeft een president van Venezuela nu te doen met binnenlandse problemen van Bolivia. Of het moet het ALBA recept zijn, wat eventueel een oplossing zal moeten geven.
Met dit oorlogszuchtige mannetje weet je het maar nooit.
Of heeft hij te veel naar startrek gekeken "Beam me up Scotty"!!!!

Chavez ging gelijk door om Bolivia in een adem te noemen met Zulia. Het enige om hun tegen te houden is door middel van een oorlog in Zulia. Om ons te passeren zullen ze over onze dode lichamen heen moeten. Ze zijn blij met de overwinning in Santa Cruz, maar het plan is tegen heel Zuid-Amerika.
De man gaat nu alweer spoken zien, wordt tijd voor een lange opname in een gesloten inrichting heb ik zo het idee.
En gelukkig sta ik hierin niet alleen. Rosales gouverneur van Zulia zegt gewoon dat Chavez "nuevo arrebato lunático" vrij vertaald, een nieuwe uitbarsting van gekte heeft of heeft het te maken met de halve maan theorie?

Rosales heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat dit alleen maar een afleidingsmanoeuvre is om de aandacht op iets anders te vestigen, omdat de problemen in het land te groot zijn.

Rosales geeft ook nog een verklaring uit dat "de enige die zich wil afscheiden is Chavez". En eigenlijk is dat wel een hele rake opmerking.
En dat de populariteit van Chavez flink aan het afnemen is en dat er ook weer demonstraties komen.

Het wordt echt tijd dat Chavez uit zijn lijden wordt verlost en dat dit land een echte president krijgt.

Groet
Alpha

Blogarchief