Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 11 mei 2008

Chavez....ehh..... verzwijgen maar die slachtpartij van de FARC

Pinksteren en moederdag is zoals gewoonlijk een heel gebeuren, dan staat eigenlijk even de tijd stil.
Vooral moederdag is hier een heel uitbundige viering. Muziek, drank, dansen, taart en cake en domino, ik geef nu een volgorde maar dat kan ook anders. Maar dit zijn wel de hoofdingrediënten van de dag en natuurlijk de moeder's .
Vandaar weinig tijd om iets te schrijven en er is zoveel!!! Eigenlijk te veel om in 1 posting te doen.
Er is eigenlijk 1 punt waarom ik nu na een feestpartij toch nog even achter de pc zit en dat is dat Chavez geen donder geeft om zijn eigen volk. Werkelijk helemaal niets. Voor hem is het veel belangrijker om de naam Bolivar te gebruiken en proberen om wat voor reden dan ook deze man te overtreffen. Dat hij niet schroomt om de waarheid te verkrachten maakt niets uit.

Wil het even hebben over de computers van de gedode eigenaars van de FARC die gecontroleerd zijn door drie experts en dat deze na controle helemaal authentiek zijn. Er is dus niet mee gerommeld.
Nu is dat ook niet nodig er is zoveel bewijs dat de documenten uit de pc's meer een aanvulling is, moet wel zeggen een geweldige negatieve aanvulling voor de regering Chavez.

Buiten dat Chavez de FARC van alles beloofde t/m een gedeelte van de olie opbrengst en een eigen haven, een ambassade, financiering van raketten, munitie en noem maar op, om de regering van Colombia tot val te brengen. Het begint ergens en het begint al in 2002.
We slaan wel even een tijd over maar dat maakt niet uit. In 2002 was het een gouden tijd voor de FARC en ze hadden in 17 landen waaronder Duitsland en Zwitserland een kantoor. Het was de tijd dat Uribe begon aan zijn presidents termijn.
Nu even 2004 volgens de pc van Raul Reyes op 23 september wordt er gesproken van de slachting in Apure!! Dit was een paar dagen eerder op 17 september 2004 gebeurd om 10.30 uur.
Een groep soldaten van de National Guard escorteerde een groep ingenieurs van de PDVSA. Niet wetende dat ze regelrecht in een hinderlaag liepen van de FARC in La Charca in de staat Apure.
hierbij werden vijf geüniformeerde (soldaten dus) vermoord en 1 ingenieur van de PDVSA.
Deze slachting gaf grote consternatie in Venezuela. De toenmalige minister van defensie General Jorge Garcia Carneiro wist direct te vertellen dat deze slachtpartij door paramilitairen werd gepleegd. In de dagen die volgde kwamen er steeds meer verhalen los dat niet de paramilitairen de schuldigen waren van deze slachting, maar de FARC.
Chavez gaf order tot een volledig en uitgebreid onderzoek en uiteindelijk kwam er een verklaring dat de paramilitairen dit gepleegd hadden. Zonder dat het onderzoek ooit met een einduitslag kwam. Er mocht niet verder gespit worden.
Nu uit de computers blijkt dat er maar 1 schuldig is en dat is de FARC.
Er is een uitgebreide e-mail wisseling gevonden tussen de regering Chavez en de FARC dat onomstotelijk vast staat dat de FARC schuldig is. De FARC wilde dit zelfs bekendmaken en de verontschuldigingen aanbieden. Maar dit paste niet in het straatje van Chavez.
Er waren al namelijk al verdere plannen dat de FARC met behulp van Chavez de regering in Colombia van de zetel wilde gooien.

Als we nu eens de laatste periode nemen met het wapengekletter van Chavez tegen Colombia.
Raul Reyes, guerrilla en terrorist werd gedood, in Ecuador, en in de eerste de beste alo presidente werd er een minuut stilte gehouden voor deze geweldige man. De man was volgens Chavez een enorme heer en vechter.
Chavez reageerde nogal buitensporig met oorlog tegen Colombia. En er werden direct 10 bataljons gestuurd naar de grens met Colombia.

Nu wat er laatst gebeurde in Bolivia dat Morales een referendum verliest. Direct Chavez met zijn grote gestoorde uitlatingen, "We gaan niet met de handen over elkaar zitten". "Wij pikken dit niet dat Morales met een onrechtmatig verkregen beslissing zijn macht verliest".

Neem deze twee dingen nu eens en dan de slachting van zijn militairen en zijn chavista ingenieur op 17 september 2004.
Waar geeft Chavez nu om!!!!!!
Niet om zijn eigen soldaten, niet om zijn eigen Chavista's. De man wil gewoon zijn macht en zijn wil doordrukken ten kostte van alles. Het evenaren van zijn inmiddels geworden nachtmerrie, Simon Bolivar. Een groot Colombia is zijn streven en dan als het model Cuba!!!

Het is ook niet meer de vraag of Chavez zijn ambtstermijn nog gaat uitzitten, maar meer wanneer hij verlost wordt van zijn onmogelijke regeren. De man is volslagen gestoord en het land zit al in een spiraal naar beneden en het kan maar zo dat hij vandaag of morgen gewoon een oorlog uitlokt, zowel met Colombia
of een burgeroorlog.

groet
Alpha

Blogarchief