Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 13 mei 2008

Chavez's opmerking over bondskanselier Merkel

Het is zo verschrikkelijk zielig van Chavez om een opmerking te maken die volledig uit de lucht gegrepen is. Denk ook dat Chavez met zo'n koeien opmerking zichzelf meer kwaad doet dan goed.
Waar ging het eigenlijk over!! Bondskanselier Merkel is op bezoek in Zuid-Amerika (Peru, Lima) en gaf te kennen dat Chavez niet voor heel Zuid-Amerika praat. En dat de Latijnse landen best zelf konden opkomen voor wat ze nodig achten.
Op zich niets mis met zo'n uitspraak. Er wordt niemand beledigd, geen grof taalgebruik, geen verwensingen en in feite zegt Merkel dat de Zuid Amerikaanse landen soevereine staten zijn die heel goed kunnen bepalen met wat ze zelf voor hun land nodig hebben.
Maar Chavez vertaalt dit altijd anders naar zichzelf toe, dus op zijn one man show aflevering 311 of zo zegt hij dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar CDU de idealen aanhangt van Adolf Hitler.

Chavez stelde dat de CDU behoort tot 'dezelfde rechtervleugel die Hitler en het fascisme steunde'. Hij verklaarde vervolgens dat Merkel 'naar de ...' kon lopen, maar hield zich in, omdat Merkel een vrouw is. "Omdat u een vrouw bent zal ik niets meer zeggen."

Chavez merkte ook op dat het deze week, op een bijeenkomst van Latijns-Amerikaanse en Europese leiders in Peru, dat het mogelijk is dat er een botsing komt tussen hem en Merkel.

Bondskanselier Merkel heeft niet gereageerd op Chavez. Maar wel een woordvoerder. Een woordvoerder van Merkel zei dat de bondskanselier geen commentaar heeft en dat de opmerkingen van Chavez voor zichzelf spreken. Deze opmerking kan Chavez dus in zijn rode zakje steken, als hij dit begrijpt!!!

Barroso is woedend op Chávez wegens de beledigen aan het adres van Merkel. Dit is de link naar Elsevier. En in het Spaans.

In zijn alo presidente ging Chavez nog even door met het beledigen van Uribe en betichte hem van het uitlokken van een oorlog. Hierop heeft Peru direct gereageerd en wel helemaal goed.

Net zo als hij Merkel beledigde deed hij dit ook met Uribe, alleen nog iets erger. Het was duidelijk dat Chavez in zijn programma de demo versie van het woordenboek "hoe scheld ik iemand uit" had ingestudeerd. En hij had het ook nog over
Juan Carlos, koning van Spanje en voormalig minister van Spanje José Maria Aznar.

Heb het stukje op de TV gezien waarin hij iedereen schoffeerde en het is te triest voor woorden.
Natuurlijk zat het klap en lach-vee op de stoeltjes en ze vonden het allemaal prachtig.
De uitzendingen worden steeds dommer en dommer, het lijkt wel of hij het publiek uitzoekt in psychiatrische inrichtingen of uit lom schooltjes.

Hier thuis (op moederdag) haalde ik het gesprek aan en dan over het klappen en lachen voor de uitspraken van hun president. En er zitten nog steeds Chavista's in de familie!!
Maar zelfs hiervoor was de schaamte te groot, geen enkele familielid kon het hiermee eens zijn.
Hij werd als clown neergezet door de visite die we hadden, maar wel als een hele gevaarlijke.

Denk ook niet aan de reacties te zien van zuid-Amerikaanse landen dat Chavez zich hierdoor populairder maakt. Er blijven steeds minder vriendjes over. Dat Lula de president van Brazilië gezegd heeft dat Chavez de beste president is van Venezuela in honderd jaar, neem ik ook met een korreltje zout. Een paar dagen eerder haalde hij Chavez nog onderuit als dictator.
Misschien bedoelt Lula wel de dollarsstroom naar zijn kabinet, tja dan is Chavez de beste president die ze ooit gezien hebben in Venezuela.


Groet
Alpha
Blogarchief