Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 18 mei 2008

Doe mij maar drie verdiepingen en 4 flessen whisky

Dit is meer een aanvulling op "Rijk zijn is slecht" wat ik eerder geschreven heb. Het ging over het whisky verhaal dat Chavez het verfoeide dat burgers zich te buiten gingen aan whisky drinken aan het strand in het weekend.
Wat wil nu het geval, in Lima heeft Chavez 4 flessen whisky besteld die gebracht moesten worden naar zijn kamer. Hij had overigens 3 verdiepingen (verdieping 16, 17, 18) afgehuurd. Vraag me af wie hij allemaal had meegenomen op dit reisje. De kamer van Chavez werd direct volgestopt met allerlei beveiligingscamera's.

Nu we het toch hebben over het bescheiden socialisme en rijk zijn is slecht er zijn wat salarissen bekend gemaakt van figuren die in de regering zitten. Kapitalisme is slecht voor de bevolking en veel verdienen moet uit den boze zijn volgens Chavez. En volgens minister Haiman El Troudi kan je van het minimum salaris 5 mensen te eten geven een maand lang en ook nog sparen. Met deze woorden wordt iedereen wel nieuwsgierig wat het salaris is van verschillende functionarissen.
Als je met het minimum slaris van 799 BsF zo makkelijk kan rondkomen, dan verwacht je minimaal ook normale salarissen van deze gasten. (Het is in mijn ogen onmogelijk om rond te komen met 799 BsF en zeker met 5 mensen. Doet me denken aan als je maar hard genoeg wappert met je oren dan kan je vliegen.)
Wat blijkt, Rafael Ramirez de omhoog gestuiterde baas van de PDVSA verdient meer dan George W. Bush president van Amerika. Kijk...... dat noem ik nu lekker kapitalistisch!! Typisch gevalletje van twee maten meten. En ach ja "Rijk zijn is slecht" volgens Chavez.
Wil R. Ramirez wel eens zien rondkomen van 799 BsF in plaats van een salaris dat 83.200 BsFuerte is. Even een overzicht van de paar salarissen die bekend zijn geworden.

Rafael Ramirez: 83.200
Luisa Estela Morales: 57.200
Gabriela Ramirez Perez 32.500
Gaston Parra Luzardo: 54.600
Tibisay Lucena 41.600
Jose David Cabello 36.400
Luisa Ortega Diaz: 45.500
Diosdado Cabello: 19.500
Rodolfo Sanz: 23.400
Juan Barreto:16.900


Op zich heb ik er geen problemen mee als mensen veel verdienen, ware het niet dat Chavez, zijn socialistische ideologie "iedereen gelijk" propagandeert. De communistische ideeen van Chavez horen dus ook te gelden voor zijn kabinet. Voor mij staat het vast dat deze huidige regering gewoon het meest kapitalistische is wat Venezuela ooit heeft meegemaakt. Jammer genoeg alleen voor de rode volgers. Andersdenkende zijn vijanden van de staat.


Groet
Alpha

Blogarchief