Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 13 mei 2008

Een klein blik op de krant van vandaag

Dat het niet goed gaat in Venezuela is een feit en dus ook hier in Valencia gaat het niet echt lekker en eigenlijk in iedere regio gaat het steeds slechter.

Waar zullen we beginnen. Moorden en lijken: zoals we weten stijgen de moorden in het land en ondanks het gelieg van ministers dat missie "seguridad" zijn vruchten afwerpt is de praktijk toch wel anders. De lijkenhuizen liggen vol en men moet weten dat als je hier dood gaat, je dezelfde dag begraven wordt. Maar het is een beetje druk geweest met moorden en nu liggen ze te rotten in de hitte. Valencia heeft al 5 lijken naar Puerto Cabello gestuurd, maar daar hadden ze dit weekend ook al 17 moorden en dit is echt een klein stadje. Dus het lijkenhuis lag daar ook al vol. Of ze weer teruggestuurd zijn met de lijken staat niet in de Notitarde vermeld. Wel dat het lijkenhuis in Puerto Cabello op springen staat. Overigens de 5 lijken werden in een open pickup vervoerd. De auto's die de lijken normaal vervoeren lagen al vol.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd en met het oplopende aantal dodelijke slachtoffers zal het binnenkort een normaal beeld worden.

Dan weer zo'n opbeurend bericht van zo'n chavista dat er werkelijk 10.000 vaccinaties zijn geweest in Carabobo tegen de mazelen de bof etc.. etc.. Hij, "Dr. Manuel Mérida, vicepresidente médico de Insalud" wilde dit even rechtzetten. Dit na uitlatingen van Deyalitza Aray "wetgever" die beweerd dat er niet genoeg gevaccineerd wordt. Dr. Manuel Mérida zegt dat de vaccinaties, de 10.100 101,16 % zijn voor wat er nodig is. Op de vraag waarom er dan een explosie is van de Bof met 5.220 gevallen in 18 weken had meneer geen antwoord op.

Ook wordt er weer volop gesproeid tegen Dengue. Gisterenavond kwamen ze weer voorbij om te sproeien en vandaag een berichtje dat er alleen al deze week 12 gevallen werden geconstateerd van Dengue en 494 ziekte gevallen in de laatste 18 weken.

Als ze nu eens zouden beginnen om de troep van de straten te halen zou het al enorm schelen.
De Dengue mug heeft zoveel plekken om zich te vermenigvuldigen in de rotzooi die op de straten ligt, daar helpt geen sproeien aan.

En eindelijk voor de oppositie ook een opbeurend bericht. Carabobo is bekend om zijn chavista aanhang, maar daar komt heel langzaam verandering in. In de Notitarde een bericht dat 66% van de mensen in Carabobo nu een gouverneur willen zien die van de oppositie is of een onafhankelijke. De huidige gouverneur, Luis Felipe Acosta Charles, die willen ze helemaal niet meer zien. Deze krijgt de schuld voor wat er allemaal is misgegaan en ruim 84 % geeft hem geen krediet meer.

Groet
Alpha

Blogarchief