Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 22 mei 2008

Friedman Prize Winner Yon Goicoechea

Op 25 april had ik een stukje geschreven op het prikbord over Yon Goicoechea.

Even mezelf gekopieerd van het prikbord.
Ja, kan er niets aan doen, maar ik mag deze jongen wel. Sterker nog ik ben een fan van deze 23 jarige student in de rechten.

Ik denk zonder hem dat Chavez 2 december gewonnen had. Dan waren zijn constitutionele voorstellen allemaal aangenomen en had Venezuela gewoon voor een dictator gekozen.


Had deze jongen al eerder geroemd in de protest demonstraties om "No" te kiezen in plaats van "Si". De demonstraties hadden een karakter van geen geweld en meer dat van open je ogen. Dat het soms toch op gewelddadigheden uitliep was meer de zaak van gestuurde chavista's die op bevel de zaak probeerde te ontregelen.
Ik heb hier op het prikbord foto's geplaatst die duidelijk aangaven wie het waren en wat ze deden.

Nu is Yon Goicoechea uitgeroepen tot winnaar van de "Milton Friedman Liberty Prize".
Hij is hiermee de jongste winnaar ooit van deze prijs. Deze kreeg hij omdat hij als leider van de pro-democratische studenten beweging in Venezuela succesvol de strijd aanging tegen H. Chavez's regime en Chavez weerhield met zijn dictatoriale voorstellen van een andere grondwet.

Heb even iets gejat bij de buren (Blogger in Venezuela) en dat is deze zin in het engels:
The smallest minority on earth is the individual. Those who deny individual rights cannot claim to be defenders of minorities.

Nogmaals "Yon" gefeliciteerd en een dik verdiende prijs en dit geeft moed voor de toekomst.
Enne... je bent jong maar de echte Venezolaan rekent op je.

Was even zoeken want het meeste was in het Spaans, maar voor een verslag in het Engels, deze link. www.cato.org/special/friedman/goicoechea/index.html
Voor zover mijn stukje van het prikbord.

Het was eindelijk zover dat hij de prijs in ontvangst kon nemen in Amerika. Hij gaf een speech in het Engels.


De speech van Yon in het Engels, vergeet niet dat deze jongen pas 23 jaar is. Hij is de hoop voor Venezuela.Clip met uitreiking van de prijs.


Deze link geeft meerdere clips die staan op YouTube over Yon Goicoechea.

Groet
Alpha


Blogarchief