Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 15 mei 2008

Interpol overhandigd documenten aan Regering Colombia

Vandaag 15-05-2008 was het eindelijk zover, Interpol heeft de eindconclusie over de computers en andere geheugendragers overhandigd aan de regering van Colombia.
Het was live te volgen op de TV hier in Venezuela.
Ik stond wel te kijken van de enorme veiligheid waarmee de inhoud werd overhandigd.
De hele opzet was groots en eigenlijk wel overweldigend.

De secretaris van Interpol, Ronald Kenneth Noble, legde haarfijn uit wat Interpol nu eigenlijk is.
Het komt er gewoon op neer dat ze alleen onderzoeken en geen conclusies trekken en ook niets openbaar maken wat er in de documenten staat. De enige conclusie die ze maken is of het authentiek is of niet en Ronald Kenneth Noble heeft bevestigd dat er "niet" geknoeid is met de gegevens. Hij kon zelfs bevestigen welke gegevens Colombia heeft ingezien.
We zullen dus moeten wachten wat Colombia vrij gaat geven aan gegevens.

Wat vertelde Ronald Kenneth Noble nog meer. Over het onderzoek wat ze gedaan hebben en wat ze aangetroffen hebben op de harde schijven en memory dragers van Raul Reyes.
En dat is nogal wat. Ben blij dat de site van Interpol nu al bijgewerkt is, want het was te veel om te onthouden.

Het rapport van Interpol na evaluatie van de gegevens.

1. Meer dan 600 gigabytes aan data op 8 verschillende voorwerpen.
2. 37.872 geschreven documenten
3. 452 spreadsheets
4. 210.888 foto's
5. 22.481 web pagina's
6. 7.989 Email adressen
7. 10.537 multimedia file's (geluid en video)
8. 983 versleutelde file's (encrypted)

In niet technische termen, het volume wat gevonden was aan data correspondeert met 39.5 miljoen file's in Microsoft Word. Het neemt meer dan 1000 jaar lezen in beslag met 100 pagina's per dag.
Om de 983 encrypted files te openen waren 10 computers simultaan onafgebroken bezig voor 24 uur per dag bezig en dat voor twee weken lang.

De indruk die ik kreeg na de uiteenzetting van Ronald Kenneth Noble is dat er enorm veel aan de hand is. Mijn persoonlijke indruk is dat het niet lang duurt of Venezuela staat ook op een lijst die het terrorisme steunt.

Apart is wel dat Ecuador en Venezuela lid zijn van Interpol. De lijst van landen die aangesloten zijn bij Interpol. Het is in hun ogen dus ook een organisatie die onafhankelijk te werk gaat. Het wordt dus ook wat moeilijker om dit domweg te ontkennen en zeggen dat het leugens zijn.
Ben wel nieuwsgierig naar de foto's en andere media fragmenten.

Foto van de onderzochte geheugen dragers. (note: nr 29 was geen geheugen, maar wel als zodanig overhandigd voor onderzoek aan interpol.)Drie foto's die vrijgegeven zijn en afkomstig van de computers van Raul Reyes

En we hebben nog een korte clip van de aanval op het kamp van Raul Reyes en je ziet dat de computers ingepakt worden.


En om nog even te benadrukken wat de FARC is en hoe Chavez denkt over de FARC een clip.
Op de achtergrond hoor je alleen maar lovende dingen die Chavez predict over de FARC. en je hoort hem zeggen dat de FARC geen terroristen zijn en daarom van de lijst af moeten.


Het hele forensische rapport van interpol is hier te downloaden in PDF file in verschillende talen.

Groet
Alpha

Blogarchief